reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

milla_84 Twoja córcia taka dzielna jak mój maly:-) my dzis na szczepieniu, rotawirusy poszly w miare, choc dlugo trwalo bo powolutku polykal. Potem skojarzona i zółtaczka... przy tej drugiej troszke poplakal ale gdy sie Go przytulilo wszystko przeszlo i zasnal moj dzielny:-)
a głowke tez bardzo ladnie trzyma:-) jednak dzieci urodzone tego dnia sa silne:-) ( bo nasze jednakowo sie urodzily:-))

MajaPolka dobrze,ze z bioderkami ok, u nas cale szczescie tez:-)

reklama
Cześć dziewczyny :)
My dziś po wizycie u pediatry i szczepieniu. Szczepionka skojarzona 6w1 200zł.. Rotawirusy odpuściliśmy, pneumokoki w późniejszym czasie.
Myszka płakała :(((( Tylko jedno wkłucie...i taki ból. Ciesze sie że kupiliśmy tą szczepionkę bo o mały wlos ja płakałabym razem z nią. Moje dziecko właściwie w ogóle nie płacze,istny anioł a tym razem aż się zanosiła :((
Poza tym wszystko jest ok, powoli przybiera na wadze. Krosteczki na buzi okazały sie potówkami. Podczytywałam Was i brałam pod uwage że może to być skaza białkowa. Na szczęście to nie to.
Mam pytanie do Was. Moja córcia pije mleczko HIPP 1 i 1wszy lekarz który ja badał 4 tyg temu zalecił podawac dodatkowo kropelke Wit.D dziennie. Dzisiejszy pediatra stwierdził że w mleku Hipp jest już ta wit D i mamy odstawić.........???!!!!!!!!!!!! Czy któraś z Was podaje maleństwu to mleczko? i jak to się ma odnośnie witaminy D????
Drugie pyt: Czy podajecie dodatkowo wit. K ????

nie wiem mycha jak tam z HIPP, ale ja podaje bebilon HA1 i do tego codziennie 1 kropelke D3, a witamine K mialam podawac tylko gdy karmilam piersia, teraz juz nie

mycha ja podaję Bebilon 1 i owszem ma on w składzie witaminę D,ale i tak dodatkowo podaję jedną kropelkę dziennie. A witaminki K nie podaję (bo to tylko przy karmieniu piersią).

no własnie do ilu się tą wityaminke K podaje?? do 3 miesiąca czy do ukończonego 3 miesiąca??

mycha może lekarz stwierdził że musisz podawać więcej bo np ciemiączko jest za duże (sama nie wiem ale skoro zalecił to lepiej podawaj)

gratuluje wszytskich udanych wizyt :-)

Mój Mały jest na Bebiku i też daje dodatkowo 1 kropelkę D3 i 3 kropelki cebionu multi (w skłądzie też jest D3), w samym mleku też jest ta witaminka...Pytałam lekarki czy aby nie za dużo tych witamin i mówi, że nie...

reklama
Do góry