reklama
Majowa Mamusia
Fanka BB :)
A my już wcale:-( Trochę mnie to martwi...
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
opisze tutaj całą wizytę kontrolną
sprawdziła pani wszystko pięknie ładnie
i tak Emma jest zdrowa, silna, i duża :-)
skórę ma "ładną" w tym sensie że nie ma za suchej ani nie ma żadnych krosteczek...
na brzuszku pięknie trzyma główkę , obraca nią i wodzi za zabawkami, na pleckach leżąc tak samo
uśmiecha się na zawołanie i reagując na czyjś uśmiech , gaworzy
ma prawidłowe reakcje(?) i ruchy , trzyma zabawki w rączce i nimi porusza,
słyszy prawidłowo , obraca główką za dźwiękami
podnioszona do siadu trzyma główkę ,
jak ją pani postawiła na nózkach to stała sztywno a później zaczeła przebierac nózkami jakby chciała isc
ale ją połozyła i uznała ze jest "perfect"
aha sprawdziła też jak się goi szczepionka i mówiła że wszystko ładnie , nie ślimaczy się ...:-)
ciemiaczko tez ok
to chyba tyle z wizyty
i sprawdzenie tego wszystkiego zajęło ok 10-15 min
podjechałam chwilę przed czasem żeby nie być w kolejce bo sama byłam z 2 dziewczynek i od razu weszłam na badanie tak ze już o 12 (a na tą miałam mieć wizytę) wchodziłam spowrotem do auta i jechałam do domu :-)
sprawdziła pani wszystko pięknie ładnie
i tak Emma jest zdrowa, silna, i duża :-)
skórę ma "ładną" w tym sensie że nie ma za suchej ani nie ma żadnych krosteczek...
na brzuszku pięknie trzyma główkę , obraca nią i wodzi za zabawkami, na pleckach leżąc tak samo
uśmiecha się na zawołanie i reagując na czyjś uśmiech , gaworzy
ma prawidłowe reakcje(?) i ruchy , trzyma zabawki w rączce i nimi porusza,
słyszy prawidłowo , obraca główką za dźwiękami
podnioszona do siadu trzyma główkę ,
jak ją pani postawiła na nózkach to stała sztywno a później zaczeła przebierac nózkami jakby chciała isc
ale ją połozyła i uznała ze jest "perfect"
aha sprawdziła też jak się goi szczepionka i mówiła że wszystko ładnie , nie ślimaczy się ...:-)
ciemiaczko tez ok
to chyba tyle z wizyty
i sprawdzenie tego wszystkiego zajęło ok 10-15 min
podjechałam chwilę przed czasem żeby nie być w kolejce bo sama byłam z 2 dziewczynek i od razu weszłam na badanie tak ze już o 12 (a na tą miałam mieć wizytę) wchodziłam spowrotem do auta i jechałam do domu :-)
Ostatnia edycja:
8
86ania86
Gość
Kamcia no to wizyta udana:-) wspaniale, gratuluje świetnie rozwijajacej sie córeczki:-)
lepidoptera
Fanka BB :)
My też byliśmy dziś u pediatry. Drobnymi krosteczkami na buźce mam się nie przejmować, kupa trochę śluzowata może być, bo pod koniec robienia kupy, jak się dziecko napręża mocno, to może iść śluz, no i część śluzu z noska też połyka pewnie.
Ogólnie mnie tym uspokoiła - wreszcie jutro zjem pomidora, bo już wszystko odstawiałam, a krostki i tak były. Jak najmniej smarować, czymkolwiek.
No i to, że Zosia mało unosi główkę leżąc na brzuszku, nie jest jeszcze niepokojące, bo ma dobre napięcie mięśni i trzyma główkę jak jest trzymana w pionie.
Ogólnie wszystko o.k. :-)
No i rośnie zdrowo
Ogólnie mnie tym uspokoiła - wreszcie jutro zjem pomidora, bo już wszystko odstawiałam, a krostki i tak były. Jak najmniej smarować, czymkolwiek.
No i to, że Zosia mało unosi główkę leżąc na brzuszku, nie jest jeszcze niepokojące, bo ma dobre napięcie mięśni i trzyma główkę jak jest trzymana w pionie.
Ogólnie wszystko o.k. :-)
No i rośnie zdrowo
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
jolek dziękuję..
lepi gratulacje z udanej wizyty :-)
lepi gratulacje z udanej wizyty :-)
reklama
8
86ania86
Gość
lepi to dobre wiesci:-) gratuluje