reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

no to musze kupić kolejną buteleczkę bo właśnie się skończyła i myslałam ze już nie trzeba będzie kupować :-p
a wit D wiem ze się dalej podaje dopóki lekarz nie powie żeby już nie podawać

reklama
Cześć dziewczyny :)
Mam pytanie do Was. Moja córcia pije mleczko HIPP 1 i 1wszy lekarz który ja badał 4 tyg temu zalecił podawac dodatkowo kropelke Wit.D dziennie. Dzisiejszy pediatra stwierdził że w mleku Hipp jest już ta wit D i mamy odstawić.........???!!!!!!!!!!!! Czy któraś z Was podaje maleństwu to mleczko? i jak to się ma odnośnie witaminy D????
Drugie pyt: Czy podajecie dodatkowo wit. K ????

Hej,
dzieci karmione "mm" winny przyjmować witaminę D raz dziennie po 2 kropelki. Natomiast witaminę K podaje się tylko dzieciom karmioym cycem.

ewelina a ja się nie zgodze z Twoją teorią..
bo witamina D jest zawarta w "mm" a w cycu nie ma jej, stąd właśnie cycowe mamusie musza ją podawać oddzielnie
a mleko jest o tyle uleszone że nie trzeba
a z wit k to nie wiem jak jest w "mm" ale mamy karmione cycem tez musza ją podawać , te ma mm też chyba z tego co dobrze kojarzę

więc nie wiem skąd masz teorię że dzieci karmione mm musza taką witaminke przyjmować...

Kamcia masz rację, pamiętam ,że lekarz mówił,że modyfikowane ma już wszystkie witaminy zbilansowane więc nie trzeba nic podawać.
co więcej przedawkowanie wit,D3 jest groźne..

Ostatnia edycja:
A mnie właśnie pediatrzy mówili tak jak piszą dziewczyny, że jeśli podaje się mieszankę to wtedy odstawiamy wit. k, ale cały czas należy dawać d. I że to właśnie przedawkowanie k jest groźne dla zdrowia, a ponieważ w modyfikowanym jest już pełna dawka dlatego nie trzeba podawać oddzielnie.

ja zgadzam sie z jaipur i kamcią. jeszcze w szpitalu dali mi rozpiskę w książeczce zdrowi malucha, że wit D tylko przy karmieniu piersią,a jak modyfikowane to przestac dawać. wit K chyba do 3 m-ca o ile pamiętam.

A u mnie było powiedziane,że D podajemy przy cycu i przy butli a K tylko przy cycu! I miałam w jednej kapsułce witaminę K +D i tam była taka ulotka włożona i to samo było napisane.

eh.. ile lekarzy tyle opinii, ale nie sądziłam, że w tej kwestii zdania są też podzielona. Ja też dostałam rozpiskę z książeczce, o której pisała Bra

reklama
to moze jest tak że np mozna dawać D przy modyfikowanym , ale tylko jak lekarz nakaże??
nie wiem sama jak to jest
ale od zawsze mówiono że D jest w modyf, a na cycu trzeba podawać dodatkowo

a z K jak pisałam nie wiem dokładnie bo nie zagłębiałam się w ten temat...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry