reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
Dzięki Wam, kochane jesteście. Julczyński wytrąbił wczoraj całą butlę Hipp Ors, probiotyk, mleko dostaje z elektrolitami i były wczoraj do południa tylko 2 kupy + 2 kleksy, więc wygląda, że lepiej. Po południu dałam mu jednak na własną rękę smectę, stwierdziłam, że nie będę słuchać tych lekarzy, ileż można dziecko męczyć. Wypił całą i do końca dnia wczoraj już kup nie było. Dziś rano o 5 godzinie wstał na mleko i była kupa, ale wydawało się, że już w miarę normalna, zobaczymy jak w ciągu dnia się sytuacja będzie rozwijać.
Teraz musimy sobie jeszcze poradzić z odparzoną dupcią, chociaż i tak już chyba jest lepiej niż wczoraj, bo przynajmniej rano pozwolił się sudocremem posmarować. No i żeby jeszcze apetyt wrócił, bo na razie jak widzi łyżkę to dzioba zamyka.

Agacio, cieszę się, że u Was już wszystko ok.

Ostatnia edycja:
oj madzik pupcia po takiej biegunce to się zgadza masakra. u nas raz po takiej jelitówce smarowaliśmy linomag z apteki.

co do smecty, opinie są różne to fakt, ja jednak jak już dłużej biegunka się utrzymuje też podaję bo daje natychmiastowe efekty.

U nas tez smecta pomogla rano byla kupka bardziej zbita i dalej bylo ok;) ja odparzenia ratuje tormentiolem w szpitalu kiedys nam polecili po jednym dwoch smarowaniachj mija

Madzik ciesze, sie juz praktycznie po problemie - Julis ladnie zjadl i popil co trzeba wiec sa ekekty! :)) Oby tak dalej.

My nigdy nie uzywalysmy nawet Sudocremu, zupelnie zbedny jest.. smaruje tylko Linomagiem, profilaktycznie, a teraz juz nawet rzadziej niz kiedys.

Mamy dwa kupalki dzis! Juhuuuuu! - po znowu dluuugiej przerwie wczoraj Pola wydusila z placzem kamyka, po prostu kamyka... takie twarde! Dzisiaj wiekszy kamol - juz bez takiego placzu i stresu aczkolwiek z trudnoccia duza :(, i potem zaraz byla calkiem rzadka kupka, od miesiecy takiej nie bylo! Po czym zaliczylysmy umywalke i przebiorke dla odswiezenia :p

reklama
agacio - dobrze, że już ok
madzik - teraz tylko wyleczycie pupcię i po kłopocie
maju - biedna Polcia - całusy dla niej od bb - ciotki
basiek - pisz, co z Marti.

Moja Zochna miała wczoraj zaczerwieniona powiekę, troszkę spuchniętą, chyba ja swędziała, ale bez żadnej ropki - nie wiem, może ja zawiało... przemyłam solą fizjologiczną i sama nie wiem, czy coś z tym robić, czy czekać na rozwój sytuacji...? doradźcie.

Do góry