reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
Madzik odstaw mleczne produkty moze to pomoze ja malej dawalam kaszke bo tylko to chciala jesc jak odstawilam ( tak kazala pediatra) bylo lepiej leczylam smekta i kleikiem z apteki z hipp w nocy dalam na spiaco zamiast kaszki i rano bylo juz ok

Madzik sorry, że się wcinam, ale u nas przy rota była dieta bezmleczna(cyc dozwolony), bez surowizny, hipp ors 200, smecta i marchew gotowana z ryżem albo z kleikkiem ryżowym. Trwało to 3 dni. Później wróciliśmy do normalnej diety. Aha - jeszcze sinlac na wodzie jadła. Brzydkie kupy(ale nie takie rotawirusowe) utrzymywały się 3 tyg, ale to normalne - podrażnione jelita i 6 tyg mogą się regenerować

Madzik jak tam u Was? ..ciezko cos doradzic, u nas na odwrot zupelnie, kupki nie ma i nie ma.. ehhh.. same problemy z tym wydalaniem :-D Mam nadzieje, ze Julis juz zdrow..
Agacio biedny Franus :( sie napoci malutek... to pewnie ta 3dniowka, na to wyglada. Teraz taki boom na nia .. :*

Matusia temperatura ciągle się utrzymuje w okolicach 39 stopni po zbiciu jakieś 37 z kawałkiem, pewnie to trzydniówka... bidok nic nie je nawet banana olał:confused2: poza tym nic zero jakichkolwiek innych objawów choroby...

Agacio, a takie na czółko plastry obniżające temperaturę reklamowali. trochę długo się u niego utrzymuje ta gorączka. Ucałuj biedaczka w meszek na główce od nas.

Agacio rób mu okłady na czoło, klatkę piersiową i na kostki. Moja mama mi tak radziła jak Igi miał gorączkę,ale ja nie robiłam bo po chłodnej kąpieli temp spadła i już się w nocy nie pojawiła.

agacio biedny Franio :-( niech juz drowieje nam choruś ! zimne okłady jak najbardziej, chłodna kąpiel , dziewczynki dobrze radzą. gdzies czytałam, aby włożyć dziecko do wody 37 stopni i wtedy stopniowo ja ochładzać.

reklama
Kupy nadal. Byliśmy wczoraj u lekarza. Pediatra stwierdziła, że to najprawdopodobniej zęby w połączeniu z wirusem. Diety bezmlecznej mu nie wprowadzę, bo wtedy nie będzie nic jadł. Wczoraj pogardził marchwianką i bananem. Do tej pory jadł normalnie, a wczoraj nie chciał nic prócz mleka. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej z jedzeniem. Lekarka smecty nie kazała dawać, ale chyba dam dzisiaj na własną rękę, bo mi go już żal. Kupiłam też Hipp Ors, zobaczymy czy wypije. Znalazłam sposób na orsalit - wlewam 60 ml do butelki, dolewam wody i na tym robię mleko. Objawów odwodnienia nie ma na szczęście. Oprócz tego jest nadal radosny, normalnie się bawi i nie ma gorączki.

Agacio
, na rota nie szczepiliśmy, bo to jest szczepionka żywa, a po lekach, które Lulek dostał w szpitalu trzeba było szczepienia żywe o taki okres odroczyć, że na rota już było za późno.

Chwała Bogu, że chociaż to mleko chętnie pije. I rozmawiałam z lekarzem, jak najbardziej wlicza się to do dziennego spożycia płynów. Tak bym chciała, żeby już mu to przeszło, bidulek mój ma całą pupcię odparzoną. Nie ma dla matki nic gorszego niż chore dziecko:no:

Do góry