reklama
karolq8
Fanka BB :)
Madzik odstaw mleczne produkty moze to pomoze ja malej dawalam kaszke bo tylko to chciala jesc jak odstawilam ( tak kazala pediatra) bylo lepiej leczylam smekta i kleikiem z apteki z hipp w nocy dalam na spiaco zamiast kaszki i rano bylo juz ok
Madzik sorry, że się wcinam, ale u nas przy rota była dieta bezmleczna(cyc dozwolony), bez surowizny, hipp ors 200, smecta i marchew gotowana z ryżem albo z kleikkiem ryżowym. Trwało to 3 dni. Później wróciliśmy do normalnej diety. Aha - jeszcze sinlac na wodzie jadła. Brzydkie kupy(ale nie takie rotawirusowe) utrzymywały się 3 tyg, ale to normalne - podrażnione jelita i 6 tyg mogą się regenerować
Matusia
Madzik, brzmi strasznie, ale nic nie doradzę, gdyż nas to nie dopadło na szczęście (jeszcze). Spróbuj co dziewczyny radzą.
Agacio, a jak z temperaturą u Franka?
Agacio, a jak z temperaturą u Franka?
Madzik jak tam u Was? ..ciezko cos doradzic, u nas na odwrot zupelnie, kupki nie ma i nie ma.. ehhh.. same problemy z tym wydalaniem Mam nadzieje, ze Julis juz zdrow..
Agacio biedny Franus sie napoci malutek... to pewnie ta 3dniowka, na to wyglada. Teraz taki boom na nia .. :*
Agacio biedny Franus sie napoci malutek... to pewnie ta 3dniowka, na to wyglada. Teraz taki boom na nia .. :*
Matusia temperatura ciągle się utrzymuje w okolicach 39 stopni po zbiciu jakieś 37 z kawałkiem, pewnie to trzydniówka... bidok nic nie je nawet banana olał poza tym nic zero jakichkolwiek innych objawów choroby...
Matusia
Agacio, a takie na czółko plastry obniżające temperaturę reklamowali. trochę długo się u niego utrzymuje ta gorączka. Ucałuj biedaczka w meszek na główce od nas.
reklama
Kupy nadal. Byliśmy wczoraj u lekarza. Pediatra stwierdziła, że to najprawdopodobniej zęby w połączeniu z wirusem. Diety bezmlecznej mu nie wprowadzę, bo wtedy nie będzie nic jadł. Wczoraj pogardził marchwianką i bananem. Do tej pory jadł normalnie, a wczoraj nie chciał nic prócz mleka. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej z jedzeniem. Lekarka smecty nie kazała dawać, ale chyba dam dzisiaj na własną rękę, bo mi go już żal. Kupiłam też Hipp Ors, zobaczymy czy wypije. Znalazłam sposób na orsalit - wlewam 60 ml do butelki, dolewam wody i na tym robię mleko. Objawów odwodnienia nie ma na szczęście. Oprócz tego jest nadal radosny, normalnie się bawi i nie ma gorączki.
Agacio, na rota nie szczepiliśmy, bo to jest szczepionka żywa, a po lekach, które Lulek dostał w szpitalu trzeba było szczepienia żywe o taki okres odroczyć, że na rota już było za późno.
Chwała Bogu, że chociaż to mleko chętnie pije. I rozmawiałam z lekarzem, jak najbardziej wlicza się to do dziennego spożycia płynów. Tak bym chciała, żeby już mu to przeszło, bidulek mój ma całą pupcię odparzoną. Nie ma dla matki nic gorszego niż chore dziecko
Agacio, na rota nie szczepiliśmy, bo to jest szczepionka żywa, a po lekach, które Lulek dostał w szpitalu trzeba było szczepienia żywe o taki okres odroczyć, że na rota już było za późno.
Chwała Bogu, że chociaż to mleko chętnie pije. I rozmawiałam z lekarzem, jak najbardziej wlicza się to do dziennego spożycia płynów. Tak bym chciała, żeby już mu to przeszło, bidulek mój ma całą pupcię odparzoną. Nie ma dla matki nic gorszego niż chore dziecko