reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
Jesteśmy po eeg.
Badanie powinno trwać 15 - 20 min ... nam się ydało pospać, aż 12 .... Masakra Tymek ma sklejone całe włosy klejem ... na który Pani przyklejała diody do głowy.
Eeg wykazało zmiany w zapisie fal mózgowych. Dzięki bogu nie są to zmiany padaczkowe, ale występuje nieprawidłowość. Żeby było ciekawiej zmiany te nie są odpowiedzialne za skurcze twarzy. Skurcza się prawa strona i wynik nieprawidłowy też jest po prawej stronie. Mózg działa na krzyż - czyli te zmiany powinny być po stronie lewej :szok:.
Jutro idziemy do pediatry, na elektrolity i kontakt z neurologiem. Póki co mam się nie stresować (łatwo powiedzieć), żadnego leczenia nie wprowadzamy. Mam obserwować dzidzia i za 3-4 miesiące powtórzyć badanie eeg.
Jak ululam małego pokaże Wam zdjęcia bo po badaniu wyglądał przesłodko :-(

Dziekujemy za wszystkie kciukasy.

Żelka najważniejsze, że nie jest to padaczka dzięki Bogu!
Kobieto będzie dobrze:tak:

Ja sie na tym nie znam ale wiem że prawa część mózgu odpowiada za lewą stronę ciała i odwrotnie. Może te skurcze to wogóle nie jest rzecz neurologiczna? Po badaniu na to wygląda. Może jak pisałaś niedobór magnezu, albo coś z nerwem twarzy, co da się ładnie wyprowadzić.

Nie nakręcaj się, buziak ogromny:*****

Żelka dziwne to wszystko,może badanie było źle przeprowadzone. Skonsultuj się jeszcze z lekarzem. Poczekamy do następnego badania.Trzymam kciuki,żeby to nic poważnego było&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Zelka dzieki za info, bylam ciekawa jak sie Wam uda badanko i w ogole wyniku - ciesze sie, ze na razie nic nie wskazuje na padaczke :)) Mam nadzieje, ze to tylko male zaburzenia w gospodarce wodno-elektrolitowej i bedzie git ! :*

reklama
Żelka, przepraszam... faktycznie leciałam "po łebkach":-(

no, ale najważniejsze, że to nie zmiany padaczkowe:tak:
zobaczysz, że wsio będzie ok;-):tak:

Do góry