reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

Weź wmuś w dziecko jedzenie. U mnie jak Igi nie chce to zaciska usta odwraca głowę i nie ma bata żeby mu wcisnąć!!! Maja też niezłą lekarkę macie. My w środę idziemy z Igorem na ten bilans 9cio miesięczniaka zobaczymy co nasza ciekawego będzie gadała!

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze Bra nie dobrze się porobiło:no: szukaj prywatnie laryngologa, może w innym szpitalu? Czekamy na wieści...
Maja nie wmusisz w dziecko jedzenia tak jak Jolcia mówi zaciśnie dziuba i tyle na siłę nie dasz, nam też kazała tuczyć jak ostatnio byliśmy ale sory dziecko to nie gęś fuc:no: Nie wiem może jakieś bardziej kaloryczne jedzenie ale dużo tu wtmyśłeć nie można...

Na temat tego jak zdziera się kasę z rodziców już się kiedyś wypowiadałam. Wszyscy myślą, że rodzice sr..ą pieniędzmi i wogóle niech jeszcze vat podniosą na 50% później się dziwią, żę przyrost narturalny niski i polskie społeczeństwo się starzeje:confused2:

w życziu bym nie powiązała wymiotów z chorym uszkiem ....
nawet bym nie przypuszczała ze to mozliwe ...

bra zdrówka dla Lenki.. niech laryngolog ją zobaczy i powie dokładnie co jej dolega :*

Bra kochana no nadal nie jest dobrze, koniecznie jak najszybciej zdiagnozujcie małą bo to za długo trwa. Zuza przed zapaleniem ucha - a miała ich kilka w życiu - zawsze w nocy wymiotowała, ale tylko jedną noc i koniec, potem dochodził ból ucha i gorączka. Kisiel podawałam kupny, nigdy nie robiłam sama, nawet nie wiem czy umiem.

Jeśli to uszko to trzeba jak najszybciej podać antybiotyk, nie ma na co czekać, pediatrę macie do duszy.

Daj znać co tam u was?

maju wmuszać jedzenie w maluszka? niech powiedzą jak... z chęcią skorzystam... ;)

my po wizycie u laryngologa, udało sie umówić prywatną wizytę.
malutka ma zapalenie uszu, w tym prawego ostre ;((( po powrocie dostała temperaturkę ;(((
dostała antybiotyk, który ze względu na smak może jeszcze wzmóc wymioty ;((( jeśli tak będzie to zastrzyki dwa razy dziennie ;(((( a podejrzewam, że tak może sie skończyć, bo na smakowy i w sumie dobry ibufen zareagowała odruchem wymiotnym ;(((
jestem tez trochę skołowana, bo wymiotuje przy kaslaniu, a na kasłanie nie dostała nic.

musze powiedziec,że podziwiam ja w tej całej sytuacji. przebiła jej sie jedynka, do tego zapalenie uszek a ona humorek ma dobry i jest uśmiechnięta. póki co gorzej znosi zły humor niż chorobę.

nie wiem tylko co z jedzeniem i piciem :( od rana zjadła łącznie 200 ml mleczka, wodę i 1/4 słoiczka obiadku zwróciła. nawet orsalit zwrociła. mam nadieję, że antybiotyk szybko podziała.
ciężko matce patrzeć na dziecko, które nie je, mimo, że wiem, że nie głoduje ...

reklama
Do góry