reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na papki

reklama
Witam,

i ja poprosze o przepisy na papki: amiville@onet.eu

moja córeczka ma 5 miesiecy i 2 tygodnie; powoli przygotowuje sie do rozszerzania diety, do tej pory jest na maminym mleczku

pozdrawiam

Witam drogie panie!
Mam 3 dzieci - Cela - 8 lat, Hela - 4 lata i Michał - 4 miesiące.
W Polsce nie produkuje się słoiczków z bananami od 5 miesiąca (po czwartym) w na przykład we Włoszech tak. Zastanawiam się jak można by tego banana spreparować, żeby go podać dziecku. To samo z jabłkiem, czytałem, że pieczone od 10 miesiąca - czy to możliwe? Boję się dać starte surowe, bo to chyba za wcześnie. Więc na razie maluch je jabłko, marchewkę, banana z maliną ze słoiczka.
Mój syn ma chyba alergię na mleko ( u tak małych dzieci trudno to zdiagnozować), przeszliśmy już z NAN-a na Bebilon pepti, a teraz je nutramigen zagęszczany nutritonem bo ma refluks fiziologiczny. Często zdarza mu się chlusnąć po jedzeniu, ale po marchewce, bananie i innych warzywach mniej chlusta. Gdyby ktoś miał jakieś fajne przepisy na jedzonko dla dziecka i chciałby się z nimi podzielić to będę wdzięczny.
Pozdrawiam
mój mail: MisioWAW@interia.pl

reklama
Do góry