sandra to jest taka sałatka do drugiego dania, moje chłopaki uwielbiają;-)
a na kiszone przepis prosty, ładujesz ogórki do słoika, do tego ze dwa ząbki czosnku, łodyga kopru, kawałek obranego chrzanu, ze dwa, trzy liście czarnej porzeczki lub dębu, zalewasz słoik zagotowaną wodą z solą (w ilości dwie kopiate łyżki grubej, niejodowanej soli na litr) można zalać taką ciepłą wodą, potem zakręcone słoiki zostawiasz na dwa, trzy dni w kuchni, czyli w cieple, a później do chłodnego pomieszczenia czyli piwnicy, niestety nie lubię małosolnych to i przepisu nie mam sprawdzonego, ale dziewczyny na pewno mają;-)
a na kiszone przepis prosty, ładujesz ogórki do słoika, do tego ze dwa ząbki czosnku, łodyga kopru, kawałek obranego chrzanu, ze dwa, trzy liście czarnej porzeczki lub dębu, zalewasz słoik zagotowaną wodą z solą (w ilości dwie kopiate łyżki grubej, niejodowanej soli na litr) można zalać taką ciepłą wodą, potem zakręcone słoiki zostawiasz na dwa, trzy dni w kuchni, czyli w cieple, a później do chłodnego pomieszczenia czyli piwnicy, niestety nie lubię małosolnych to i przepisu nie mam sprawdzonego, ale dziewczyny na pewno mają;-)