o o dokładnie tak samo, wymyśliłaś już co z nimi zrobićBedytka, u mnie do zajacow dochodza jeszcze czekoladowe jajka
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Moja siostra zjadla wczoraj kilka sztuk i pozniej narzekala, ze jej niedobrze Jak chcesz to wyslij Monice - ona sie nimi zajmie ;-);-)o o dokładnie tak samo, wymyśliłaś już co z nimi zrobić
o właśnie przeczytałam o żurku, muszę zjeść moją zamrożoną świąteczną porcję;-)
pizza:
drożdże wymieszać z mlekiem i cukrem, jak już trochę urosną dodać resztę składników wymieszać i poczekać aż całe ciasto wrośnie (robię ciasto w misce tupperware, rewelacja;-))
rozciągam ciasto na dużej blaszce (tej z pieca), na ciasto przecier pomidorowy, usmażone pieczarki z cebulą, kukurydza, szynka (kiełbasa, tuńczyk...) oliwki, przyprawy i co kto woli, na końcu posypuję serem żółtym i na 20 minut do rozgrzanego (200 C) piekarnika, smacznego!!
wszystkie składniki zresztą można dać wg uznania, co kto lubi
pizza:
- pół opakowania drożdży
- szklanka ciepłego mleka
- łyżeczka cukru
- 3 szklanki mąki
- szczypta soli
- łyżka oleju
- 1 jajko (niekoniecznie)
rozciągam ciasto na dużej blaszce (tej z pieca), na ciasto przecier pomidorowy, usmażone pieczarki z cebulą, kukurydza, szynka (kiełbasa, tuńczyk...) oliwki, przyprawy i co kto woli, na końcu posypuję serem żółtym i na 20 minut do rozgrzanego (200 C) piekarnika, smacznego!!
wszystkie składniki zresztą można dać wg uznania, co kto lubi
sandra1982
Bedytko, ja robie bardzo podobnie ciasto, tyle, ze zamiast mleka uzywam gazowanej wody, nie daje jajka i dodaje jeszcze lyzeczke oregano i pol lyzeczki swiezo zmielonego pieprzu
no to następnym razem na pewno spróbujęBedytko, ja robie bardzo podobnie ciasto, tyle, ze zamiast mleka uzywam gazowanej wody, nie daje jajka i dodaje jeszcze lyzeczke oregano i pol lyzeczki swiezo zmielonego pieprzu
sandra1982
Dziewczynki, macie jakies fajne przepisy na potrawy ze szparagami?
Ostatnio zrobilam z wody polane sosem holenderskim , ale moze jakas salatke czy zapiekanke bym strzelila? ;-):-)
Ostatnio zrobilam z wody polane sosem holenderskim , ale moze jakas salatke czy zapiekanke bym strzelila? ;-):-)
dominique.p
Fanka BB :)
ja znam tylko taki:
podgotowane szparagi zawinięte w szynkę i posypane żółtym serem, oczywiście zapieczone w piekarniku, mniam!!
Ja tez znam taki przepis, ale dodatkowo jeszcze jest tam beszamel (szparagi w szynke, to polac beszamelem, ser na wierzch i do pieca;-))
reklama
sandra1982
Dzieki dziewczynki
A lepiej robic to z zielonych czy bialych?
A lepiej robic to z zielonych czy bialych?