reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Przepisy na nasze pysznosci :)

reklama
o właśnie przeczytałam o żurku, muszę zjeść moją zamrożoną świąteczną porcję;-)

pizza:
  • pół opakowania drożdży
  • szklanka ciepłego mleka
  • łyżeczka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • łyżka oleju
  • 1 jajko (niekoniecznie)
drożdże wymieszać z mlekiem i cukrem, jak już trochę urosną dodać resztę składników wymieszać i poczekać aż całe ciasto wrośnie (robię ciasto w misce tupperware, rewelacja;-))
rozciągam ciasto na dużej blaszce (tej z pieca), na ciasto przecier pomidorowy, usmażone pieczarki z cebulą, kukurydza, szynka (kiełbasa, tuńczyk...) oliwki, przyprawy i co kto woli, na końcu posypuję serem żółtym i na 20 minut do rozgrzanego (200 C) piekarnika, smacznego!!
wszystkie składniki zresztą można dać wg uznania, co kto lubi:tak:

Bedytko, ja robie bardzo podobnie ciasto, tyle, ze zamiast mleka uzywam gazowanej wody, nie daje jajka i dodaje jeszcze lyzeczke oregano i pol lyzeczki swiezo zmielonego pieprzu :tak:

Dziewczynki, macie jakies fajne przepisy na potrawy ze szparagami?
Ostatnio zrobilam z wody polane sosem holenderskim :tak:, ale moze jakas salatke czy zapiekanke bym strzelila? ;-):-)

ja znam tylko taki:
podgotowane szparagi zawinięte w szynkę i posypane żółtym serem, oczywiście zapieczone w piekarniku, mniam!!

ja znam tylko taki:
podgotowane szparagi zawinięte w szynkę i posypane żółtym serem, oczywiście zapieczone w piekarniku, mniam!!

Ja tez znam taki przepis, ale dodatkowo jeszcze jest tam beszamel (szparagi w szynke, to polac beszamelem, ser na wierzch i do pieca;-))

reklama
Do góry