Misia ja dzis taki robilam---mniam mniam...
Sernik
1kg sera
10 jaj
1,5 szkl cukru
2 budynie waniliowe
1 zapach pomaranczowy (robilam bez - kupilam ale gdzies mi w akcji zaginal)
kostka masla (stopic i ostudzic)
1.
Ubic bardzo sztywna piane z bialek,dodac pol szklanki cukru i 1 budyn.
W osobnym naczyniu ubic zoltka z 1szkl cukru i wsypac drugi budyn..
2.
Wszystko wymieszac delikatnie z serem dodac bakalie(ja wole bez).
Dno duzej blachy wylozyc paierem a na to cienka warstwe ciasta kruchego i na to ser.
3.
Piec 1h-1h20min w temperaturze 170-180 stopni
Na wierzch moze byc polewa...ja na razie mam bez i tez jest pyszny:-)
Sernik
1kg sera
10 jaj
1,5 szkl cukru
2 budynie waniliowe
1 zapach pomaranczowy (robilam bez - kupilam ale gdzies mi w akcji zaginal)
kostka masla (stopic i ostudzic)
1.
Ubic bardzo sztywna piane z bialek,dodac pol szklanki cukru i 1 budyn.
W osobnym naczyniu ubic zoltka z 1szkl cukru i wsypac drugi budyn..
2.
Wszystko wymieszac delikatnie z serem dodac bakalie(ja wole bez).
Dno duzej blachy wylozyc paierem a na to cienka warstwe ciasta kruchego i na to ser.
3.
Piec 1h-1h20min w temperaturze 170-180 stopni
Na wierzch moze byc polewa...ja na razie mam bez i tez jest pyszny:-)