reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na ciasto ,sałatki itp..:O)

hej mamusie! macie moze jakis sprawdzony przepis na sernik z kokosem tylko taki na duza blache;-)
Larcia-twoja salatka gyros tak J posmakowala, ze co tydz. ja przyzadza :-) ale jeszcze podsune mu przepis na ta z mieskiem mielonym ale to raczej na kolacje niz na obiad :-D:-D
Sofik- blok jest naprawde pyyyszny, spalaszowalam w wiekszosci sama :zawstydzona/y: no i po odchudzaniu:-p

reklama
Garaleta drobiowa
Jeden kurczak taki spory - ja kupuje ponad 2kg.
Na kurczaku ugotowac rosol...marchewke od razu skroic w kosteczke.
Wyjac pozniej mieso,jak przestygnie to pokroic na kawalki.
Ulozyc mieso w salaterce+ marchewka z rosolu i groszek zielony,mozna polozyc tez plasterek zoltka i natke pietruszki lub do wyboru.

Dolac wody do rosolu,przyprawic: czosnek,ziele angielskie,lisc laurowy,pieprz i sol.
Zagotowac dodac zelatyne,jak duzy garnek to mozna dwie lub poltorej i znow zagotowac.
Nalewac w salaterki-odstawic w chlodne miejsce...jesc z octem lub bez;-)

Sofik - a na zdjęciu jest biała masa... czyli dzielisz masę na pół i do jednej części dodajesz kakao???

kurcze dopiero teraz przeczytalam tak dziele na pol, albo robie z 2op. jedno z kakao a drugie bez i wtedy tego blok-u jest mega duzo... hehehehe
Sofik- blok jest naprawde pyyyszny, spalaszowalam w wiekszosci sama :zawstydzona/y: no i po odchudzaniu:-p
ciesze sie ze smakowalo jest to szybkie i dobre , co nie? u mnie to co tydzien musi byc, córka zawsze sie pyta 'mamo mamy mleko w proszko' na blok hehehe

Ogldałam TVN Style i tam jest zawsze Nigellia
i wyłapałam przepis na 'CZEKOLADOWE KRÓWKI Z PISTACJAMI'
(ja robiłam bez)
składniki:
350g gorzkiej czekolady
puszka skondensowanego mleka (400g)
2 łyżki stołowe masła
150g obranych pistacji

Czekoladę połam na mniejsze kawałki, przełóż do rondla. Wlej mleko z puszki, dodaj masło. Podgrzej, mieszając, na jednolitą masę. Rozbij pistacje na mniejsze kawałki. Dodaj do masy czekoladowej. Wymieszaj. Rozprowadź w kwadratowej formie. Wyrównaj powierzchnię. Wstaw do lodówki, zostaw do stężenia. Pokrój na 64 kawałki. Zapakuj w małe torebki foliowe. Przechowuj w lodówce.
(przepis z blogo: Przepisy Nigelli Lawson - Nigella Ekspresowo )

Polecam tez

'ZEBRA' (cos jak babka piaskowa- na swieta wielkanocne rewlacyjna )

Składniki:- 5 jajek,
- 2 szklanki cukru,
- 3 szklanki maki,
- 3 lyzeczki proszku do pieczenia,
- 1 szklanka zimnej wody,
- 1 szklanka oleju,
- 3 lyzki kakao,
- 2 zapachy waniliowe / ja dałam 1 olejek MIGDAŁOWY i jest rewelacyjne ;)
Jak przyrządzić?
Utrzec jaja z cukrem, dodac make z proszkiem. Podzielic ciasto na dwie czesci: do jednej kakao, 1/2 szkl. wody, 1/2 szkl. oleju; do drugiej reszte wody, oleju i 3 lyzki maki. Forme wysmarowac tluszczem nalewac na srodek formy na przemian oba ciasta. Piec okolo 1h. 180 stopni.
Moja ZEBRA

a tu widac jak krzywo wyroslo...

Ostatnia edycja:
Kamcia polecam naprawde - nie jest slucha tylko tak jak by nawilzona bo jest olej...
Mozna góre polac kakao i posypac kokosem
Daj znac czy Ci zmakowała...

Sofik-Zebra wyglada rewelacyjnie!!!
Moze tez ja sobie zrobie.
Prosze napisz mi jeszcze jaka make najlepiej jest dac to tej zebry?

Sofik-Zebra wyglada rewelacyjnie!!!
Moze tez ja sobie zrobie.
Prosze napisz mi jeszcze jaka make najlepiej jest dac to tej zebry?

ja kupuje taka:

580402..gif

I chyba zamiast wody można dodać oranżadę białą i jest super puszyste:-)

ja daje zykła wode ale mozna dac wode mineralna gazowana ...o oranzadzie nie słyszałam...

reklama
Do góry