Śledzie po cygansku (latwe i smaczne)
Składniki
50 dag śledzi w occie
10 dag ogórków kiszonych
15 dag cebuli
natka pietruszki
10 dag ketchupu
50 ml oliwy
2 papryki czerwone
ząbek czosnku
musztarda
sól, pieprz
Etapy przygotowania:
1. Śledzie kroimy w większą kostkę.
2. Cebulke obrać, opłukać, pokroić w półplasterki i wymieszać z pokrojonymi w krótkie paseczki ogórkami, papryką, posiekną natką pietruszki, ketchupem, oliwą i przyprawami.
3. Śledzie zalać sosem i wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać z białym lub czarnym, świeżym pieczywem. Smacznego!
Składniki
50 dag śledzi w occie
10 dag ogórków kiszonych
15 dag cebuli
natka pietruszki
10 dag ketchupu
50 ml oliwy
2 papryki czerwone
ząbek czosnku
musztarda
sól, pieprz
Etapy przygotowania:
1. Śledzie kroimy w większą kostkę.
2. Cebulke obrać, opłukać, pokroić w półplasterki i wymieszać z pokrojonymi w krótkie paseczki ogórkami, papryką, posiekną natką pietruszki, ketchupem, oliwą i przyprawami.
3. Śledzie zalać sosem i wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać z białym lub czarnym, świeżym pieczywem. Smacznego!