reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na ciasto ,sałatki itp..:O)

w jakiej temperaturze piec ten sernik????
oo nie zagladalam tu.... ja pieke w 189-190 stopni tak z godzinke

Julia looknelam troszke na te porady i dodam od siebie ze najlepsza maka na biszkopt to krupczatka!!!
Kiedys upieklam ze zwykla i biszkopt nie byl taki wysoki i pulchny tylko yaka glina mi wyszla(zakalec to nie byl) byl poprostu taki troche tempy
 
reklama
FAWORKI:-)2 szkl mąki
4 zóltka
2 łyzki smietany
1 łyzka cukru
tłuszcz do smazenia
cukier puder,łyżka spirytusu lub octu
Wszystko zagnieść, odstawic na 30 min a potem wycina c faworki 10-12 cm i smazyc , nastepnie odsaczyc na bibułce
 
Dziewczynki!

Czy macie moze jakies przepisy (najlepiej sprawdzone, bo takich niesprawdzonych w necie pelno...) na TORT WESELNY? Chcialabym upiec cos specjalnego na swoj slub. Duze, wypasione torcisko! No i szukam inspiracji:-)
 
Misia ja polecam tort z masa jogurtowo - owocowa jest prosty i bardzo smaczny. Robilam taki na 2 latka dla Wiktorka i wszyscy zachwalali a to moj 3 tort w zyciu:-):-)
Pieczesz biszkopt lub kupujesz gotowy, kupilam krem jogurtowy dodalam do niego jogurt smakowy i naturalny wszystko zalezy od tego na ktora warstwe go kladlam
1sza warstwa: nasaczylam biszkopt sokiem, posmarowalam dzemen z owocow lesnych do masy jogurtowej dodalam jogurt 150 g owocowy i troszke jagod,
2ga warstwa: nasaczylam biszkopt sokiem i na to masa jogurtowa do ktorej dodalam 150 g jog. naturalnego.
3cia warstwa: tak samo ja warstwa druga, czyli nasaczylam biszkopt na to masa jogurtowa. z jog. naturalnego. Czescia tej masy obsmarowalam boki torta i udekorowalam owocami wszyskimi jakie mialam w domu.
Prosty i smaczny.:-)
 
Ostatnia edycja:
A tak Misia wyglada to moje dzielo:-):-p

A teraz ja potrzebuje sprawdzonego przepisu na zapiekanke z makaronu i brokulow. Kurcze chodzi za mna od kilku dni a po tych swiatecznych daniach potrzebuje odmiany smakowej;-)
 

Załączniki

  • S8001429.jpg
    S8001429.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 121
frog tort wygląda rewelacyjnie:tak: i pewnie jeszcze lepiej smakuje. Stad moja mała prośba:sorry2: nigdy nie robiłam sama torta/ tortu:dry::zawstydzona/y: a ten wydaje sie byc łatwy a moze rzeczywiscie jest:-) czy moglabys napisac mi ten przepis jeszcze prosciej( o ile sie da:sorry2: ) tzn. jakim sokiem i w jakich ilosciach trzeba nasaczyc biszkopt, czy ten krem jogurtowy ktory kupilas to nasz polski? i tak sie wlasnie nazywa-jogurtowy? bo mam cos w szafce ale to jakis krem do tortów ajerkoniakowy:confused: pojecia nie mam w ogole skad go mam- bo przeciez nie pieke tortow:dry::-D
Dzieki z gory za wszelkie wskazowki,ale jak mi cos pierwszy raz nie wyjdzie to sie zniechecam przed robieniem tego po raz drugi ( mowie o pieczeniu ofqrs) :-D:cool2:
 
frog tort wygląda rewelacyjnie:tak: i pewnie jeszcze lepiej smakuje. Stad moja mała prośba:sorry2: nigdy nie robiłam sama torta/ tortu:dry::zawstydzona/y: a ten wydaje sie byc łatwy a moze rzeczywiscie jest:-) czy moglabys napisac mi ten przepis jeszcze prosciej( o ile sie da:sorry2: ) tzn. jakim sokiem i w jakich ilosciach trzeba nasaczyc biszkopt, czy ten krem jogurtowy ktory kupilas to nasz polski? i tak sie wlasnie nazywa-jogurtowy? bo mam cos w szafce ale to jakis krem do tortów ajerkoniakowy:confused: pojecia nie mam w ogole skad go mam- bo przeciez nie pieke tortow:dry::-D
Dzieki z gory za wszelkie wskazowki,ale jak mi cos pierwszy raz nie wyjdzie to sie zniechecam przed robieniem tego po raz drugi ( mowie o pieczeniu ofqrs) :-D:cool2:

Margarita wiec sok jakim chcesz w ilosci takiej by tylko namoczyc biszkopt No i zalezy czy robisz w dniu imprezki czy dzien wczesniej (w takim wypadku namoczyc mozesz troszke mniej bo i tak biszopt zwilgotnieje przez noc:tak:)
Krem jogurtowy kupilam w Pl sklepie i tak sie nazywa. Do niego do kazdej sztuki potrzebujesz jogurt po 150 g kubeczek. Ja uzylam 1 wocowy i 2 naturalne. Do kazdego kremu (na kazda warstwe dodatkowo )od siebie dodalam po 1 lyzeczce zelatyny i 2 lyzeczki smietanfixu bo troszke sie balam ze nie stepieje dobrze. Wyszedl mi naprawde dobry. Mozesz w miejsce kremu jogurtowego do tortow uzyc krem do tortow smakowy. Ale wtedy najlepiej uzyc jeden smakowy i 2 smietankowe.
Mam nadzieje ze choc trosci pomoglam a jesli jeszcze masz jakies pytania pisz;-)
 
murzynek!!!! 1 kostka margaryny pol do ciasta pol do polewy,2 szkl cukru,4 jaja zimne,2 szkl maki,4 lyzki kakao 2 lyzeczki proszku do pieczenia!!! utrzec margaryne,z cukrem dodac kakao podlac woda zagotowac .do wystudzonej masy dodac make cale jaja i proszek do pieczenia dodac bakalie!!!!!!tem 190 c czas 50 minut POLEWA:margaryna,kakao troszke wody!!
 
reklama
frooooog a ile potrzebuje tych kremów jogurtowych?:sorry2: boszzz - no ciasta to i owszem piekę ale tort:zawstydzona/y: a mam chcec zrobic go dzis na jutro ;-)i do sklepu trza a tu taka aura:szok: ale nic to- mąz pojedzie :cool2::-D aaaa i dzieki za te słowa wyjasnienia:tak:


I jeszcze sie mi przypomniało- te kremy to robisz z dodatkiem masła tak jak jest napisane czy na samym mleku?
 
Ostatnia edycja:
Do góry