bitki wieprzowe zapiekane po wlosku
kotleciki wieprzowe,przekroic na pol, rozbic, posolic i popieprzyc. Na patelni posmazyc cebulke i czosnek, ktore nastepnie przelozyc do naczynia zaroodpornego. Na to wylozyc kotleciki. Otwieramy puszke pomidorow i wylewamy na miesko. Robimy zalewe: maly sloiczek koncentratu plus 500ml wody. Przyprawic oregano,tymiankiem,majerankiem i papryka ostra. Zalac. Zapiekac pod przykryciem ok 1,5 h. Zagescic sos 2 lyzkami smietany wymieszanymi z 1,5 lyzkami maki. Na koniec posypac startym serem i zapiec chwilke, az do zrumienia sera.
kotleciki wieprzowe,przekroic na pol, rozbic, posolic i popieprzyc. Na patelni posmazyc cebulke i czosnek, ktore nastepnie przelozyc do naczynia zaroodpornego. Na to wylozyc kotleciki. Otwieramy puszke pomidorow i wylewamy na miesko. Robimy zalewe: maly sloiczek koncentratu plus 500ml wody. Przyprawic oregano,tymiankiem,majerankiem i papryka ostra. Zalac. Zapiekac pod przykryciem ok 1,5 h. Zagescic sos 2 lyzkami smietany wymieszanymi z 1,5 lyzkami maki. Na koniec posypac startym serem i zapiec chwilke, az do zrumienia sera.
Ostatnia edycja: