reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Prosze o pomoc

Aniaanka

Fanka BB :)
Witajcie
Chcialam sie Was zapytac czy moj test moze wskazywac na ciaze. Nie wiem co mam myslec.

Załączniki

• IMG_3870.JPG
    IMG_3870.JPG
    451,1 KB · Wyświetleń: 1 590
reklama
Rozwiązanie
@MaryH nie wiem nie znam się ale może masz rację. Choć lekarz tez nie powiedział ze to główny powód nie powodzenia.

[emoji177]23.08.2018[emoji177]
[emoji177]Syn Maksymilian lat 10[emoji177]
reklama
Dziewczyny, zrobilam dzis nastepny test ciazowy i wynik jest podobny do tego z soboty rano. Jest druga kreska ale nadal blada. Co to moze oznaczac? Bety nie zdazylam dzis zrobic bo to trzeba rano.

Gratulacje :) Super ze ta zla diagnoza sie nie sprawdzila. A co do bladej kreski to nie moze byc tez tak ze testy ktore robie sa malo czule? Co myslicie o tescie One Step Urine Pregnancy Test Strip? To takie cieniutkie patyczki. Sa te testy wiarygodne, dobre ?

Bo czytalam na necie ze wiele osob pisalo ze mialo dwie kreski i nie byla to ciaza. Ale trzymam sie tego co mowisz, ze jest duza szansa ze to ciaza :) Poza tym dzis jest conajmniej 33 dc a ja nigdy nie mialam opoznienia okresu, jak juz to przesuniecia w druga strone. I te rozowawe plamienia ktore mialam w terminie okresu. no i dzisiaj znowu na tescie jest druga kreska, blada ale jest. Choc chwilami wydaje mi sie ze zaraz dostane okres tfu tfu odpukac.

One Step Urine Pregnancy Test Strip?
To są chyba takie niedrogie, tzw. chińskie i opisywane są jako takie o dużej czułości. Ja ich nakupiłam dużo, wiedząc, że będę karmić piersią i nie będziemy się zabezpieczać i się nie myliły - bez ciąży były negatywne, a z ciążą były 2 kreski. To, że te testy są patyczkami, a nie plastikowymi bloczkami, nie ma nic do rzeczy - to po prostu różne typy testów (paskowy i płytkowy), trochę inne w obsłudze, ale sposób działania ten sam. Sama lubię właśnie paskowe.

zrobilam dzis nastepny test ciazowy i wynik jest podobny do tego z soboty rano
Sikańce nie dadzą Ci pełnego obrazu - po pierwsze HCG w moczu może się wahać w zależności od pory dnia i pracy układu moczowego, po drugie ważna jest wartość HCG i jego przyrost. Betę z krwi można robić przez 24h, nie trzeba się wcześniej przygotowywać.

reklama
Aniaanka, grozi Ci zabieg, więc w Twoim interesie jest mieć czarno na białym, czy masz hormony ciążowe, czy nie. Jeśli nawet miałabyś teraz 2 grube krechy, to przecież nie wyciągniesz takiego testu u lekarza, przekonując go, że musi uważać. Z wynikiem z labu, na którym będzie Twoje imię, nazwisko, data pobrania, będziesz bezpieczniejsza i lepiej doinformowana.

Do góry