reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

prosze o pomoc

Dziecko za naukę się weź a nie ocieranie.
Ile masz lat bo nie doczytałam, 12,13?.
Przerażająca jest dzisiejsza młodzież 🫥

reklama
Nie jesteś w ciąży. Żeby być w ciąży musi dojść do włożenia członka do pochwy i w tedy ewentualny preejakulat mógł by zapłodnić ale w dni plodne czyli owulacje. Poczytaj trochę o cyklu miesiączkowym kiedy może dojść do zapłodnienia i w jaki sposób. Zabezpieczaj się. Zaobserwuj swój cykl miesiączkowy, czy plamienia się powtarzają wsrodmiesiaczkowe, jeśli tak to musisz iść do ginekologa i sprawdzić czy wszystko o

mam 17 lat..
mam 17 lat i wiem ze glupie pytanie przepraszam

Nie jesteś w ciąży. Żeby być w ciąży musi dojść do włożenia członka do pochwy i w tedy ewentualny preejakulat mógł by zapłodnić ale w dni plodne czyli owulacje. Poczytaj trochę o cyklu miesiączkowym kiedy może dojść do zapłodnienia i w jaki sposób. Zabezpieczaj się. Zaobserwuj swój cykl miesiączkowy, czy plamienia się powtarzają wsrodmiesiaczkowe, jeśli tak to musisz iść do ginekologa i sprawdzić czy wszystko ok.
slicznie pani dziekuje za to odpowiedz, jedyna ktora mnie uspokoila i bez zadnego wysmiewania mnie jak robily to panie u gory..

slicznie pani dziekuje za to odpowiedz, jedyna ktora mnie uspokoila i bez zadnego wysmiewania mnie jak robily to panie u gory..
Zrozumiałe, tez kiedyś uczyłam się jak to działa głównie internet bo niestety w szkole to głównie pokazywali nam filmiki o aborcji… No i o okresie. Czyli kobieta raz na miesiąc ma miesiączkę w środku cyklu owulacje i tyle… Ściągnij sobie kalendarzyk i mniej więcej będziesz wiedziała na jakim etapie cyklu jesteś. Ja osobiście nie rozmawiałam z mama o antykoncepcji bo nie wiem jakoś mi było chyba wstyd i jak sobie przypomnę początki to mi się śmiać chce 🫣

Nie martw się! Do zajścia w ciążę potrzeba więcej niż ocieranie się przez bieliznę. Możesz spać spokojnie 😊 Jeśli masz chłopaka i przymierzacie się do współżycia, to serdecznie polecam ci ściągnąć aplikacje do śledzenia okresu i cyklu, na przykład jedna na literę F. Najlepiej będzie tez jeśli na wszelki wypadek kupisz prezerwatywy i zanim do czegoś dojdzie pocwiczciez chlopakiem ich zakładanie. Jeśli masz dobry kontakt z mamą, to możesz się wybrać do ginekologa żeby wyjaśnić plamienia, bo to nie powinno mieć miejsca i potencjalnie poprosić o tabletki antykoncepcyjne. Przezorny zawsze ubezpieczony.

Zrozumiałe, tez kiedyś uczyłam się jak to działa głównie internet bo niestety w szkole to głównie pokazywali nam filmiki o aborcji… No i o okresie. Czyli kobieta raz na miesiąc ma miesiączkę w środku cyklu owulacje i tyle… Ściągnij sobie kalendarzyk i mniej więcej będziesz wiedziała na jakim etapie cyklu jesteś. Ja osobiście nie rozmawiałam z mama o antykoncepcji bo nie wiem jakoś mi było chyba wstyd i jak sobie przypomnę początki to mi się śmiać chce 🫣
dziekuje bardzo!! Kalendarzyk prowadze od okolo 2 lat dziekuje slicznie

Nie martw się! Do zajścia w ciążę potrzeba więcej niż ocieranie się przez bieliznę. Możesz spać spokojnie 😊 Jeśli masz chłopaka i przymierzacie się do współżycia, to serdecznie polecam ci ściągnąć aplikacje do śledzenia okresu i cyklu, na przykład jedna na literę F. Najlepiej będzie tez jeśli na wszelki wypadek kupisz prezerwatywy i zanim do czegoś dojdzie pocwiczciez chlopakiem ich zakładanie. Jeśli masz dobry kontakt z mamą, to możesz się wybrać do ginekologa żeby wyjaśnić plamienia, bo to nie powinno mieć miejsca i potencjalnie poprosić o tabletki antykoncepcyjne. Przezorny zawsze ubezpieczony.
dziekuje!! prowadze aplikacje juz dlugo dziekuje za rady. Porozmawiam rowniez mama❤️

reklama
no dobrze ale czy jest to w jakis sposob sens nie da sie chyba zaplodnic poprzez bielizne i bez wytrysku. ZAZNACZE mialam normalny okres ale naczytalam sie ze i tak sa krwawienia w ciazy i boje sie

Na przyszłość ci napisałam, bo zdejmowanie majtek nie trwa 2 lata tylko 3 sekundy ;) Bez sensu żebyś za każdym następnym krokiem gry wstępnej pisała na forum.

Do góry