reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Prosze o pomoc

Aniaanka

Fanka BB :)
Witajcie
Chcialam sie Was zapytac czy moj test moze wskazywac na ciaze. Nie wiem co mam myslec.

Załączniki

• IMG_3870.JPG
    IMG_3870.JPG
    451,1 KB · Wyświetleń: 1 590
reklama
Rozwiązanie
@MaryH nie wiem nie znam się ale może masz rację. Choć lekarz tez nie powiedział ze to główny powód nie powodzenia.

[emoji177]23.08.2018[emoji177]
[emoji177]Syn Maksymilian lat 10[emoji177]
Dziekuje choc jeszcze ciagle niedowierzam :-) :) A ktory to bylby tydzien ciazy? Pierwszy dzien ostatniej miesiaczki to 23 lutego. Czy te plamienia to bardzo rzadka sprawa, mialyscie tez tak ? I czy ten jeden skrzep jest niepokojacy? Serdecznie dziekuje za odzew i wsparcie :)
Zrob bete a potem powtorz po 48h. Kazde krwawienie w ciazy jest niepokojace, szczegolnie ze skrzepami. Do lekarza mozesz isc z tymi plamieniami bo to nie jest takie normalne ale to bylby 4 tydzien to on raczej ciazy nie zobaczy jeszcze ale krwiak moze jakis jest. Ja bym sprawdzila.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bylam dzis u gina i jestem zalamana.....Bo mam miesniaka uszypulowanego ktory jakos wystaje do pochwy i musi byc usuniety za tydzien. Jesli to ciaza to powiedzial ze raczej bedzie poronienie. Dostalam Luteine, ide zaraz wykupic. Krwawienia powoduje ten miesniak. Macica jest rozpulchniona. Powiedzial tez ze ta druga kreska nie zawsze wskazuje na ciaze ale ja wiem ze czesto... Myslicie ze ta kreska druga to na pewno ciaza ?Ale nie mialam w tym cyklu okresu tylko te plamienia od miesniaka. Jestem zalamana dzisiaj. Myslicie ze jest szansa utrzymanie ciazy?

Tu już nie powiem, że wiem, bo nie jestem lekarz. Także jedyne co mogę poradzić, to dodatkowa konsultacja u innego lekarza :) Bo jak jesteś w ciąży, to inaczej będą badać. Trzymam kciuki żęby najgorszego ni było.

Z informacji, jakie zdobyłam na tym forum, wiem, że luteina to inaczej progesteron, stosowana w ciąży pomaga kobietom ją utrzymać, kiedy są plamienia, skurcze, bóle. Poza ciążą reguluje cykl miesięczny. Sama nigdy jej nie zażywałam, bo moje ciąże przebiegały właściwie bez powikłań. Być może powie więcej jakaś mama, która brała to i bardziej się orientuje.

A o kwasie foliowym nic nie mówił? Są też choroby, które powodują wzrost HCG - dopóki lekarz nie znajdzie pęcherzyka ciążowego, trzeba liczyć się też z tą opcją. Trochę dziwi mnie, że zabieg masz mieć już za tydzień - ja bym w tej sytuacji nie zaufała opinii jednego lekarza. Zrobiłabym też jednak 2x badanie HCG (progesteron sobie odpuść, skoro i tak dostałaś luteinę).

A Luteina na jakiej zasadzie dziala, wzmacnia plod ?
Progesteron nie tyle wzmacnia płód (za płód sam w sobie na tym etapie ciąży bardziej odpowiada jakość gamet i geny), lecz reguluje warunki, które powinny być w macicy, aby ciąża prawidłowo się w niej zagnieździła i rozwijała. Czasami kobiety muszą brać luteinę już w II połowie cyklu, a czasami dopiero w zaawansowanej ciąży (ma m.in. działanie przeciwskurczowe).

reklama
Nic nie mowil o kwasie foliowym a ja z tych nerwow zapomnialam zapytac. Zrozumialam ze miesniak jest niebezpieczny po powoduje krwawienia i krew sie moze nawet dostac do jamy brzusznej i zagrazac zyciu. Czytam ze miesniaki uszypulowane nie sa grozne w ciazy ale moze w moim przypadku chodzi o to ze miesniak krwawi?

Do góry