reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zaplodnienie, infekcja

Niestety, ale u mnie w przychodni wyniki wykonuja tylko we wtorki i czwartki. Ale myślę, że sie wybiorę jutro po skierowanie. Ale czy infekcja drog moczowych moglaby sie objawiac bez bolu? Dodam, ze podbrzusze tez mnie pobolewa, ale myslalam ze to moze byc psm, ale przy oddawaniu moczu bolu pecherza nie mam.
Tak troche poczytalam na internecie i faktycznie bol brzucha, czestomocz itd to zapalenie pecherza. Jutro ide do rodzinnego. A ginekolog w czwartek w tym tygodniu co teraz bedzie, bo niestety nie ma wczesniej miejsc. I tak umowilam sie prywatnie wiec tyle dobrego.

reklama
Tak troche poczytalam na internecie i faktycznie bol brzucha, czestomocz itd to zapalenie pecherza. Jutro ide do rodzinnego. A ginekolog w czwartek w tym tygodniu co teraz bedzie, bo niestety nie ma wczesniej miejsc. I tak umowilam sie prywatnie wiec tyle dobrego.
Okropne tylko ze te infekcje ze soba wspolgraja 😓. A co jesli rodzinny wypisze mi jakis lek na infekcje pecherza? jakis antybiotyk? Oczywiscie wszystko mu powiem o nawrocie infekcji intymnej rowniez.

Okropne tylko ze te infekcje ze soba wspolgraja 😓. A co jesli rodzinny wypisze mi jakis lek na infekcje pecherza? jakis antybiotyk? Oczywiscie wszystko mu powiem o nawrocie infekcji intymnej rowniez.
Antybiotyki też się bierze w ciąży :)

Przy zapaleniu pęcherza bezpieczny jest monural.
Powiedz lekarzowi, że nie wiesz czy jesteś w ciąży, test dopiero za tydzień, masz takie objawy itd.
Będzie wiedział co zaradzić.

P.s. nie bój się leków w ciazy. Leki mają różne kategorie i jedna z nich to właśnie bezpieczne w ciazy.
Lepiej leczyć infekcje, niż pozwolić jej dojść do macicy i narobić szkód.

Antybiotyki też się bierze w ciąży :)

Przy zapaleniu pęcherza bezpieczny jest monural.
Powiedz lekarzowi, że nie wiesz czy jesteś w ciąży, test dopiero za tydzień, masz takie objawy itd.
Będzie wiedział co zaradzić.

P.s. nie bój się leków w ciazy. Leki mają różne kategorie i jedna z nich to właśnie bezpieczne w ciazy.
Lepiej leczyć infekcje, niż pozwolić jej dojść do macicy i narobić szkód.
Masz racje nie powinnam sie bać, ale bardzo mnie to zaczelo stresowac wszystko. Nie sadzilam, ze to moze ze soba sie jakos laczyc. Ja ogolnie tez sie duzo stresuje, bo jestem mloda osoba i w sumie niedoswiadczona, wiec sie ciesze bardzo ze tu sa tak wyrozumiale osoby.

Niestety, ale u mnie w przychodni wyniki wykonuja tylko we wtorki i czwartki. Ale myślę, że sie wybiorę jutro po skierowanie. Ale czy infekcja drog moczowych moglaby sie objawiac bez bolu? Dodam, ze podbrzusze tez mnie pobolewa, ale myslalam ze to moze byc psm, ale przy oddawaniu moczu bolu pecherza nie mam.
Ból podbrzusza, parie na mocz i częstomocz to mogą być objawy infekcji układu moczowego. Ja np jako tako bolu pęcherza nie mam ale jak oddaję mocz to strasznie mnie prze jakbym chciała wysikać coś, czego już nie ma 🫣

Niestety nie udalo mi sie dzis dostac do rodzinnego. Stwierdzili, ze nie ma juz dzis miejsc i numerkow. Wiec musze sie jakos pomeczyc do poniedzialku. Wyczytalam, ze powinnam przyjmowac duzo plynow itd. Masakra jakas totalna.

reklama
Kochane. Zrobilam rowniez test domowy ma pH pochwy. Wyszedl 4,8 czyli jakas bakteria, bo granica jest do 4.5. Zaczne stosowac lactovaginal.

Do góry