reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

andrzelika nie jestem w temacie od początku ale czy ty konsultowałaś z pediatrą te kaszki? Bo mnie moja w pl mówiła że od 3 mca można podawać kleik ryżowy lub kukurydziany(lepszy przy zaparciach) a kaszki dopiero po skończonym 4 mcu inaczej można rozstroić żołądek (czy coś takiego, już nie pamiętam)
I jeśli chodzi o najadanie to mój synek właśnie kleikiem się bardziej najadał niż kaszką.

reklama
z okolicy Milicz 20km... Oleśnica 24km dalej wrocław.. może kojarzysz, jeszcze margana jest z Wrocławia i Julieet

iwonka tak kaszki zaleca sie od 4msc :) Zreszta tak jak wiekszosc produktow nie wczesniej niz od 4 msc. Zreszta te kleiki chyba tez maja takie info na opakowaniu?

Nam pediatra z kaszką kazała wstrzymać się, aż Mały skończy 4 miesiące i 2 tygodnie, wtedy do zupki (ziemniak+marchewka) mam dodać jej mniej niż 1/3 malutkiej łyżeczki i obserwować 4 dni jak reaguje na gluten.

Ja wczoraj byłam u pediatry i powiedział mi że za tydzien jak mała zacznie 4 miesiąc można jej na ,,urodzinki,, sprobować podac jabłucho czy marchewkę. Po malutku i po troszkę.

reklama
Moj maly marudnik marudzi juz 4 dzien z rzedu bo nie moze zrobic kupki :sorry: Czopki nie poskutkowaly, ech...
Wiec przygotowalam sobie kompot z jabłek. Dam mu łyzeczke, moze cos to da...

Ssabrinaa
ty dawalas ostatnio sok z jablek? Pomoglo na kupki?

Do góry