reklama
Mikado
Fanka BB :)
margo nie mam pojęcia bo nie stosowałam jeszcze, poczytaj na stronie pampersa Ja kierowałam się chłonnością i większą suchością,żeby na całą noc wystarczało, niestety tego nie sprawdziłam bo co noc jest kupa
I
inna_a
Gość
pepsi happy mają gumkę na plecach,ale nie wiem, czy to antykupowa :-)
I
inna_a
Gość
tylko jeśli w pampers nosi 3 to tu 3 jest jak 4 w happy także nie wiem czy nie dwa trzeba żeby dopasowane miała i te kupki nie wylatywały, bo mój i tak miał nosić 4 w pampers to kupiłam 3 w happy i akurat min może większe...
a mój ma dalej chrostki z jednej strony na jajeczkach i z boku nie powinno to być uczulenie no, bo jak z jednej strony... może podrażnił się jakoś, bo pampers zagiął... to takie jakby syfki białe z tego czerwonego już mu się robią...
a dzisiaj po kaszce taką smrodziachą kupę zrobił,że uff....
a mój ma dalej chrostki z jednej strony na jajeczkach i z boku nie powinno to być uczulenie no, bo jak z jednej strony... może podrażnił się jakoś, bo pampers zagiął... to takie jakby syfki białe z tego czerwonego już mu się robią...
a dzisiaj po kaszce taką smrodziachą kupę zrobił,że uff....
kasiek2511
Fanka BB :)
Andrzelika a powiedz mi ile sypiesz kaszki na ile mleka?Mam sporo woreczków mleczka, które kiedyś zamroziłam. Chciałam dać małej jeszcze to mleko-siarę(żółte) ale ona nie za bardzo chce. Widocznie to mleko z początku okresu karmienia różni się smakiem dlatego chciałam dodać troszkę kaszki, żeby małej lepiej smakowało.
Jakiego smoczka używasz do podawania kaszki, jakiś specjalny czy rozmiar większy?
Jakiego smoczka używasz do podawania kaszki, jakiś specjalny czy rozmiar większy?
I
inna_a
Gość
kasia- ja mu daje kaszkę z łyżki dałam mu ostatnio 1 łyżkę 50g na 20ml jak masz taką miarkę z MM to tyle gdzieś jest 50g jedna łyżka, ja z łyżki dawałam, bo właśnie smoczka nie mam, mam tylko 2 z avent i chciałam mu dać 2 łyżki MM i 1 kaszki, na 90ml i nie przeszło przez smoczek strasznie wolno szło i mały się denerwował, musi być duży otwór,
a na opakowaniu kaszki piszę 6-7 łyżek na 150ml to ja tak sobie podzieliłam nijak, że daje 1 łyżkę na 20ml
a mój Alan bardzo ładnie z łyżki je daje go do fotelika i ciumka z uśmiechem
a na opakowaniu kaszki piszę 6-7 łyżek na 150ml to ja tak sobie podzieliłam nijak, że daje 1 łyżkę na 20ml
a mój Alan bardzo ładnie z łyżki je daje go do fotelika i ciumka z uśmiechem
dziewczyny, które pieluchy mają na pleckach gumkę? taką antykupową?;-)
Z tym ze Happy maja wąską ta gumeczke. Huggisy maja szeroka gumke na pleckach i wg mnie lepiej chwyta kupy niz ta u Happy.
margo te pieluszki baby dry i activ fit to sa wlasnie importy z zagranicy W polsce sie ich nie kup w sklepie. (?) Moja szwagierka w Angli uzywa tylko tych pieluch Pampersa. Mowi ze sa najlepsze.
andrzelika a ty jaka kaszke dajesz? Czy moze kleik ryzowy?
I w jakim celu?
Bo pamietam ze kiedys alan mial zaparcia? A kkaszka w tym nie pomaga a wrecz przeciwnie. I jak z tymi kupami macie teraz?
Ostatnia edycja:
reklama
Katerinka_2
podwójnie szczęśliwa mama
czytałam kilka razy że jak się wprowadza nowy pokarm typu właśnie jabłko czy archewka to jeśli dziecko od razu nie zechce to trzeba próbować nawet 10 razy mam nadzieję że jak będziemy na tym etapie to mój głodomorek będzie wszystko łykać jak pelikanek bo sobie nie wyobrażam 10 dni walki z marchewką