reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
margo nie mam pojęcia bo nie stosowałam jeszcze, poczytaj na stronie pampersa;) Ja kierowałam się chłonnością i większą suchością,żeby na całą noc wystarczało, niestety tego nie sprawdziłam bo co noc jest kupa:)

andrzelika, dziękuję za odpowiedź, Lenie się zdarza mieć kupkę na całych plecach w Pampersie, a podobno te z gumką trzymają kupki w pieluszce, muszę wypróbować Happy w takim razie

tylko jeśli w pampers nosi 3 to tu 3 jest jak 4 w happy także nie wiem czy nie dwa trzeba żeby dopasowane miała i te kupki nie wylatywały, bo mój i tak miał nosić 4 w pampers to kupiłam 3 w happy i akurat min może większe...

a mój ma dalej chrostki z jednej strony na jajeczkach i z boku nie powinno to być uczulenie no, bo jak z jednej strony... może podrażnił się jakoś, bo pampers zagiął... to takie jakby syfki białe z tego czerwonego już mu się robią...

a dzisiaj po kaszce taką smrodziachą kupę zrobił,że uff....

Andrzelika a powiedz mi ile sypiesz kaszki na ile mleka?Mam sporo woreczków mleczka, które kiedyś zamroziłam. Chciałam dać małej jeszcze to mleko-siarę(żółte) ale ona nie za bardzo chce. Widocznie to mleko z początku okresu karmienia różni się smakiem dlatego chciałam dodać troszkę kaszki, żeby małej lepiej smakowało.
Jakiego smoczka używasz do podawania kaszki, jakiś specjalny czy rozmiar większy?

kasia- ja mu daje kaszkę z łyżki dałam mu ostatnio 1 łyżkę 50g na 20ml jak masz taką miarkę z MM to tyle gdzieś jest 50g jedna łyżka, ja z łyżki dawałam, bo właśnie smoczka nie mam, mam tylko 2 z avent i chciałam mu dać 2 łyżki MM i 1 kaszki, na 90ml i nie przeszło przez smoczek strasznie wolno szło i mały się denerwował, musi być duży otwór,

a na opakowaniu kaszki piszę 6-7 łyżek na 150ml to ja tak sobie podzieliłam nijak, że daje 1 łyżkę na 20ml

a mój Alan bardzo ładnie z łyżki je daje go do fotelika i ciumka z uśmiechem

dziewczyny, które pieluchy mają na pleckach gumkę? taką antykupową?;-)

Z tym ze Happy maja wąską ta gumeczke. Huggisy maja szeroka gumke na pleckach i wg mnie lepiej chwyta kupy niz ta u Happy.

margo
te pieluszki baby dry i activ fit to sa wlasnie importy z zagranicy :) W polsce sie ich nie kup w sklepie. (?) Moja szwagierka w Angli uzywa tylko tych pieluch Pampersa. Mowi ze sa najlepsze.

andrzelika a ty jaka kaszke dajesz? Czy moze kleik ryzowy?
I w jakim celu?
Bo pamietam ze kiedys alan mial zaparcia? A kkaszka w tym nie pomaga a wrecz przeciwnie. I jak z tymi kupami macie teraz?

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj dałam Martynce tartego jabłka najpierw robiła taką zkwaszoną minę ale jadła i chyba jej smakowało bo się oblizywała..:))

reklama
czytałam kilka razy że jak się wprowadza nowy pokarm typu właśnie jabłko czy archewka to jeśli dziecko od razu nie zechce to trzeba próbować nawet 10 razy :) mam nadzieję że jak będziemy na tym etapie to mój głodomorek będzie wszystko łykać jak pelikanek bo sobie nie wyobrażam 10 dni walki z marchewką ;)

Do góry