reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Ancia- to sie ciesze, ze juz wszystko ok:)....A ja czekam na postepy Kacperka

Patris- glownie chodzi o siadanie, z tym problemem nas wysyla na rehabilitacje. Kacper majac 4 miesiace u mnie jak na nozkach siedzial to sie odbijal od mojego brzucha i siadal. A teraz za cholere nic nie robi, albo leniuszek maly z Kacperka, albo problem. Kiedy wasze dzieci podnosily glowki, moj maluch obijal sie i nie chcial:)....dopiero nadrabial potem. Wszystko robi pozniej. Moi rodzice tez tak mowia, kiedys nie bylo tak lekarzy od wszystiego i dzieci sie rozwijaly jak chcialy. Jedne szybciej, drugie wolniej.Ale jak dostalam skierowanie do neurologa od pediatry, no niestety nie odmowie tu chodzi o dobro mojego maluszka, nie chce miec na sumieniu, ze nic z tym nie robilam ;)

reklama
Nikusia moj Kacperek jak miał 3 miesiące to zaczął próbować podnosić główkę a trzymać dłużej zaczął jak miał 4 miesiące a więc dość późno ,dlatego że bardzo nie lubił na brzuszku leżeć.Też robi wszytko z opóźnieniem teraz zaczął dopiero pełzać do przodu , wcześniej się turlał i pełzał okrężnie i do tyłu.Nie raczkuje jak na razie ale pozycję próbuje przyjmować pozycję do raczkowania :) , nie siada jeszcze sprawnie ale podejmuje już próby i czasem mu się udaje , wstawać też jeszcze nie wstaje :). Moje dziecko jest prowadzone przez dwóch pediatrów i byłam jeszcze u jednego (z innym problemem) i żaden jakoś nie widzi problemu w tym że mały jeszcze nie siada i nie wstaje :).
Ale doskonale Cię rozumiem faktycznie jeśli są jakieś wątpliwości to lepiej iść do specjalisty :)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki - Natka zaczęła raczkować i wstawać dopiero w Święta, z plecków umie odwrócić się na brzuszek i usiąść ale nie chce tego robić bo jej wygodniej zastygnąć w bezruchu z rączką w górze i patrzeć za nami a jak nie reagujemy to włącza syrenę, której każdy ulegnie! ;-) Myślałam już, że nie będzie raczkowała a tu proszę - teraz zasuwa jak samochodzik, więc spokojnie.. ;-)

patris - jak tylko ozacznie raczkować to i ładnie sam usiądzie:-)

a ja mam zagwozdkę... do tych czas młody spał ładnie od 20 do 7.30; gdy się budził o 7.30 to nie wołał od razu o jedzenie...spokojnie mogliśmy się ubrać, wstać leniwie... a od dwóch dni co?! wielki ryk o 5 rano... z początku nie wiedziałam o co chodzi...starałam się utulać spowrotem, dac smoczka, przewinąć... a jak tylko zobaczył butlę z mlekiem to myślałam że ją połknie w całośći! skąd ten nagły głód o 5 rano? :-D

zgadzam się z Magdziorem, NIkusia,na wszystko przyjdzie czas, Zuzia usiadła jak miała 6,5 miesiaca,kilka dni pozniej zaczela stawac i raczkowac, jak skonczyla 10 miesiecy to zaczela chodzic,a teraz to juz przed nami ucieka:) takze na wszystko jest czas i na spokojnie:)

Futrzak jak czytam ze Piotrus spal Ci od 20-tej do 7:30 to mi sie plakac chce:-(Fajnie macie a karmisz jeszcze?Niestety nie wiem czemu teraz Twoj synus domaga sie wczesniej jesc, wiec nie pomoge

Iza,moja Zuzia tez sie budzi w nocy i to po kilka razy,codziennie bez wyjatku,takze ja jestem wiecznie nie wyspana i nie wiem co robic zeby dziecko spalo przez cala noc albo chociaz 3h bez budzenia sie

Kasiulka wspolczuje Wam tez tych ciaglych pobudek. Gabrys jest ogolnie bardzo spokojnym i grzecznym dzieckiem gdyby nie te noce:-(Chcielismy wyniesc juz jego lozeczko z sypialni do pokoju dzieciecego ale przy tych pobudkach to nie ma nawet mowy, a kiedy ja go od cyca odzywaczaje to juz nie mam pojecia.
Jakos tak trafilismy ze nasze maluchy potrzebuja wiecej czasu zeby przeypiac noce

reklama
no chyba masz racje Iza :( oby jak najszybciej zaczely przesypiac te noce,dodam ze Zuzia nie ma jeszcze zębów :((( wiec nie wiem,łudze sie ze to przez to sie tak budzi ale nie jestem przekonana...Zuzia w nocy tez tylko na cycu, o butli nie ma mowy,noszenie tez nie pomaga..koszmar

Do góry