reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

tak ja daje mleczno ryżową o smaku bananowym to jest na MM bo piszę... a taka zwykła nie zawiera MM i jakiś smaków truskawek itp.

reklama
Kaszek jest cala masa... zaczynajac od ryzowych (bez mleka) smakowych (banan, truskawaka, malina itp) oraz niesmakowych (typu kleik ryzowy), a potem mleczno ryzowych samkowych, sa kaszki manny, kaszki przenne i wielozobozowe.
Wiekszosc mozna kupic w wersji instant (rozpuszczane w wodzie, mleku) np bobovity a sa tez takie ktoremu samemu sie przgotowuje no grysik tj kaszka manna na mleku MM.

Nimfii jak moja nie mogła zrobić kupy już 6 dzień to wsadziłam w pupkę termometr. Wiem, że to ostateczność i nie powinno się tak robić ale zdarzyło mi się to tylko raz. :zawstydzona/y:
Teraz już moja córka polubiła herbatki i daję jej herbatkę na lepsze trawienie z HIPP (100 ml dziennie) i kupki są co drugi dzień.
Z tym sokiem jabłkowym nie pomogę. Wiem, że pisała tu któraś z Was, że podała sok jabłkowo-miętowy i kupka poszła:)Podobno nie ma samych jabłkowych dla dzieci. Tak pisała......

U mnie jaj Martynka kopki zrobić nie może to wkładam ją w fotelik samochodowy albo do bujaka trochę posiedzi i jest kopa..W sumie nie ma z tym problemów robi nawet 2 dziennie nie było dnia bez kopy :-) Chyba z przemianą w ojca się wdała ..:-D:-D

Nimfii jak moja nie mogła zrobić kupy już 6 dzień to wsadziłam w pupkę termometr. Wiem, że to ostateczność i nie powinno się tak robić ale zdarzyło mi się to tylko raz. :zawstydzona/y:
Teraz już moja córka polubiła herbatki i daję jej herbatkę na lepsze trawienie z HIPP (100 ml dziennie) i kupki są co drugi dzień.
Z tym sokiem jabłkowym nie pomogę. Wiem, że pisała tu któraś z Was, że podała sok jabłkowo-miętowy i kupka poszła:)Podobno nie ma samych jabłkowych dla dzieci. Tak pisała......

Oczywiscie ze sa soki jablkowe dla dzieci - Bobovity i Gerbera od 4 msc zycia :tak: Ja natomiast nie spotkalam jablkowo mietowego :-p

Nie no z tym termometrem to raczej nie sprobuje, nie jest az tak zle ;-)
Mlody marudzi tylko w ciagu dnia, w nocy spi spokojnie to mu jelitka nie przeszkadzaja wida tak mocno....

No nic powtarza mi sie ten sam scenariusz co u Macka- tez mial zaparcia w 3 msc zycia....

Na razie podalam mu 2 lyzeczki kompotu z jablek i nic...
Sprobuje jeszcze pozniej dopojić go woda albo herbatka na brzuszek humany.

U mnie z kupkami na szczęście problemu nie ma...mały robi co dzień lub co dwa... tylko słyszę stękanie...trzy stęknięcia i po sprawie...Dziś właśnie to mnie obudziło.

Nimfii jak tam problemy brzuszkowe. Sok pomógł?
U mnie rumianek również działa na małą kupko-pędnie:-)Całe szczęście polubiła herbatki bo miałam problem z tymi kupkami.

reklama
anek dzis sprobowalam herbatke na brzuszek Humany i ona jest z rumiankiem. Od razu puscilo kilka bączkow... wiec mu ja bede podawac codziennie. Powinno pomoc :)

kasiek tak sobie jeszcze myslalam ze moze chodzilo komus o te herbatki z granulatu, bo tych faktycznie nie ma z samym jablkiem tylko mixy. ?Natomiast sokow jest bardzo duzy wybor smakow :)

Wczoraj robilam wlasnorecznie kompot z jablek - nie sok klarowny ani przecierowy bo mysle ze to za mocne dla malego brzuszka :) wiec wybralam wersje rozcienczona - kompot....
dalam 2 lalutkie lyzeczki niemowlece i poszla kupa wielka az na plecy :-D
kompot pomogl :tak:

Do góry