witajcie dziewczyny,
już dawno chciałam do was dołączyć, ale jakoś ciągle nie miałam na to czasu, otóż jestem mamą 3letniego Wiktorka i 4 miesięcznej Alicji, no i jakoś z tym czasem u mnie marnie
Pewnie gdzieś macie na wątku odpowiedź na moje pytanie, ale szczerze się przyznaję, że brak mi chwili, żeby poszukać, więc mam taką nadzieję, że będziecie wyruzumiałe i pomożecie.
Otóż mała jest cały czas na piersi, no fakt urodziła się 3700g i bardzo ładnie przybiera, obecnie waży 7kg, powinnam się raczej cieszyć, nie martwić, ale ostatnio rozmawiałam z mamą, i takie mnie wątpliwości małe naszły, dlatego chciałam zapytać, jak często jędzą wasze maluchy na piersi?
Bo moja w dalszym ciągu co 2-3godziny cycka, no i wg mojej mamy 4miesięczne dziecko powinno już jeść co 4godziny z 5razy na dobę, a że mój Wiki niestety dość wcześnie był już na butelce to za dużego doświadczenia w tej kwestii nie mam.
Na szczęśćie w nocy niunia mi ładnie śpi, więc przeważnie jest to 6razy na dobę, tak co ok3godziny, ostatni raz między 21-22, no i potem koło 6-6.30 rano
Wiecie zawsze to człowiek spokojniejszy, jak sobie tak porówna z innymi mamami i dzieciaczkami,
z góry wielkie dzięki za odpowiedź i pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamusie
no mam nadzieję, że znajdę trochę czasu w przyszłości, żeby trochę lepiej się z wami poznać