reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Dziewczyny mam do was pytanie: moja mała ostatnio mocno pociera łapkami oczki, trochę mnie to martwi, bo na początku myślałam, że to może ze zmęczenia, ale ona robi tak podczas jedzenia :baffled: czy to może być oznaka jakiejś alergii? np. na psa którego mamy w domu :-( dajcie znać, co o tym sądzicie?

reklama
margo, spokojnie, alergia na psa to raczej nie jest, bo by były jakieś inne objawy, nie tylko pocieranie oczu, a ma te oczka zaczerwienione albo łzawią jej? Lena pociera oczy jak jest zmęczona i chce spać, przy jedzeniu często zasypia.

margo no wlaśnie, często dzieciaczki robią się senne podczas jedzenie, wiec moze to to? Na razie poobserwuj, bo u dzieciaczków to chyba rzeczywiście alergia objawia się bardziej wyraźnie niz samym pocieraniem oczek.

U nas juz jest taka pogoda wiekszosc czasu i malego ubieram body krotki rekaw na to bluzka z dl.rekawkiem bawelniana albo tylko body z dlugim rekawkiem i spodnie dresowe i do tego korteczka dresowa z kapturem i czapeczka cienka bawelniana :tak: i malemu nie jest ani za cieplo ani za zimno :tak:

To zalezy jak jest chlodny wiaterek to przykrywam go cienkim kocykiem :tak: ale my uzywamy juz od jakiegos czasu spacerowki na plasko to maly jest dodatkowo w pokrowcu z okryciem na nozki i on jest ocieplany polarkiem w srodku wiec kocyk juz zadko uzywamy ale czasem sie jeszcze przydaje bo u nas to wietrznie poradzi czasem byc mimo sloneczka :tak:

no u nas dziś +15 i piękne słońce...juz spacerówki się nie mogę doczekać. Ja ubrałam: bodziak kr.rękaw+cienka bawełniana bluzka+spodenki na to kurtka z kapturkiem więc czapy już nie zakładałam, choć ucho miał na wierzchu później:sorry:.Przykryłam nóżki cienkim kocykiem. A i opuściłam budkęod gondoli bo wiaterek był delikatny więc nie nawiało, niech mały łapie trochę słońca.

A teraz temat kremów z filtrem...co polecacie?

Ja teraz zakładam Natalce body z długim rękawem i na to kombinezonik polarkowy, ale na weekend to właśnie nie wiem co zrobić. Zwłaszcza, ze jedziemy w trasę. W prawdzie nidługo, bo ok.2-2,5 godz., no ale to i tak trochę czasu w aucie.

Co do kremów z filtrem to też o tym ostatnio myślałam i nie wiem co wybrać.

reklama
przede wszystkim trzeba pamiętać, że muszą to być filtry mineralne i fotostabilne, no i oczywiście dla maluszków, większość filtrów jest od 6 miesiąca, ale można znaleźć dla młodszych dzieci

a pod spodenki wkładacie jakieś rajstopki?

Do góry