Z żalem muszę przyznać że nie karmię piersią, starałam się od początku bardzo mimo bólu dzielnie przystawiałąm małego do cyca, on pięknie jadł ale zaraz płakał i po chwili znów chciał jeść, (dodam że byłam na diecie dla mam karmiących chude gotowane mięsko, bez przypraw itd) po 3 dniach ciągłego płaczu dałam mu mm zjadł wszystko i był spokojny, cycki bolały bo podczas płaczu strasznie je pogryzł, więc ściągałam mleko i dawałam z butli i 2-3 razy dziennie dokarmiałam, po 2 tyg kiedy myślałam żeby już dać sobie spokój z odciąganiem bo mleka było coraz mniej jednak spróbowałam przystawić małego i udało się zaczął jeść, mleko wróciło i to w ilości dla wojska
zaczęłam jeść normalnie prawie wszystko i nie było żadnych bóli, kolek i gazów, udało mi się karmić do końca stycznia potem Wojtek znów chciał cyca co chwile i wróciły bolące popękane brodawki ale dałam rade. Niestety kupiłam sobie wkładki laktacyjne z Rossmana Babydream i to był błąd piersi jakby się poodparzały były czerwone, całe w pęcherzykach i tak strasznie szczypały że wyłam z bólu dotknięcie palcem sprawiało że miałam łzy w oczach a co dopiero karmienie,jak pęcherze zeszły to zrobiły się strupki, potem skóra zaczęła złazić no poprostu masakra. Najgorsze było to że Wojtuś za chiny nie chciał butelki mimo iż jadł z niej na początku to teraz się darł w niebogłosy aż ochrypł, w męczarniach ale jadł po trochu, do piersi przysysał się jakby z tydzień nie jadł, niestety albo oprócz mleka leciała krew, albo odpadała skóra , musiałam przestać dawać cyca żeby nie mieszać mu w główce raz wrzaski przy butelce raz cyc, żal mi było strasznie do tej pory źle się czuje z tym że nie walczyłam dalej ale wtedy kiedy tak strasznie płakał z głodu wolałam by się najadał mm, niestety moje mleko jak szybko się pojawiło tak szybko znikło:-( Najwazniejsze że maluszek przyzwyczaił się do butli, najada się i jest szczęśliwy.
Przepraszam że tak strasznie nudze ale nie miałam komu się wyżalić tylko moja mama mnie rozumie a tak naokoło słyszałam że d..a ze mnie nie matka że sama karmić nie potrafiłam i ze specjalnie daje butelke dla wygody:-(