reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Chłopaki mi zlapali jakąś wysypkę :eek:

Najpierw Maciek kilka dni temu zaczol miec czerwone krostki na udach. Pomyslalam ze to kontaktowe od nocych spodni, ale nastepnego dnia mial to tez na brzuszku. Sasiadka mi powiedziala ze u jej syna tak wygladaly potowki....
Ale mam watpliwosci.
Pomyslalam sobie ze to od mleka krowiego, bo od jakiegos czasu daje mu mleko z kartonu zamiast bebiko 4. Czy alergia na mleko moze sie objawiac takimi krostkami? ma je tylko brzuchu, udach i troszke na rekach. Nieraz robia sie bardziej czerwone, a nieraz bledną.

No i przed chwila zobaczylam ze Kuba tez ma takie same krostki na brzuszku (tylko brzuszek), wiec juz zglupialam.
Jakies uczulenie? A moze chcoroba zakaźna? Cholera wie :shocked2: Jak do jutra nie zejdzie czeka nas wyprawa do lekarza :confused2:

Nimfii - moze daj chłopakom wapna w syropku? Kubie 2ml a Maćkowi, to nie wiem ile :confused2: Jak Zośka miała tą wysypkę, to lekarka kazała mi dawać 1x albo 2x dziennie po 2 ml wapna, zależy od natężenia wysypki. Ale tak dziwnie, że oboje mają to samo...

anek dzieki za podpowiedz, podam Calcium :)
Ta wysypka Wam zeszla od wapna? A w zasadzie wiesz od czego Zosia ja miala?

andrzelika
sprawdzilam w google i faktycznie wygladaloby to jak potowki... Ale jak to mozliwe skoro chlopakow tak cienko ubieram? Maciek w koszulce z krotkim rekawkiem i spodniach, a kuba tez same bawelniane ubranka. Teraz jest cieplej to ciagle wietrzymy mieszkanie...
No poobsaerwuje to jeszcze i zobaczymy czy sie cos zmieni....

A jak chodzi o proszek to mam ten sam dla Kuby - Dzidzius balsam do prania a Macka rzeczy piore w naszm proszku, ale mam ten sam proszek juz od miesiecy. Nie zmienialam im tez kosmetykow. Wiec to raczej nic z produktow przemyslowych.

nimfi współczuję wysypki u chłopaków a może po jakimś płynie,proszku obserwuj może samo zejdzie do jutra ;-)

nimfii- u nas jak się w domu cieplej zrobiło i w dodatku zmieniłam pampers mały dostał potówek koło pisiorka... Mój Alan teraz w body na krótki rękaw cały czas leży, bo za gorąco u nas...

Nimfii - całkowicie Zosi zeszła wysypka jak przeszłam na dietę bezmleczną... ale jak podawałam wapno to było o niebo lepiej, już po 6h. Ale dla pewności podawałam jeszcze 2x po zniknięciu krostek - na wszelki wypadek. U nas taka kuracja trwała średnio 2 dni.

Dziewczyny, wczoraj pierwszy raz wykąpałam Polę w czymś innym niż Oilatum, chwaliłyście NIVEA NUTRI SOFT i nie było ściemy :-D:-D Laski REWELACJA!!!! Kąpałam Polcię w płynie z oliwką i potem posmarowałam ją mleczkiem też z tej serii, dziś rano jak ją przebierałam, skórka jest tak miękka, chyba nawet lepsza niż po Oilatum, także JESTEM NA TAK :-D Mam jeszcze ten żel myjący do ciała i włosów, ale na razie chcę wykończyć ten płyn i jest bardziej wydajny niż Oilatum mimo, że mneisjzy, bo wystarczy tylko kilka kropli:)

reklama
Gola popieram :) Nutri Sensitive Nivea to i moje ulubione kosmetyki dla maluszka. TeZ widze ze daja fajniejszy efekt niz oilatum

Do góry