reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

reklama
W Poznaniu becikowe bez peselu, a pesel pieczątką na akcie ur. w urzędzie miejskim. Zdziwiłam się tylko odn. becikowego, które ma być przelane na konto J. Ponieważ nie jesteśmy małżeństwem ja muszę wyrazić zgodę na to. Kolejna paranoja, bo gdybyśmy byli małżeństwem, a J. byłby pozbawiony praw rodzicielskich to nie musiałabym wyrażać zgody na przelanie pieniędzy na jego konto :growl:

a do tego becikowego musiałscie złożyć słynne zaswiadczenie od lekarza?
tak... u mnie tez problem byl a mianowicie wyslalam meza po urodzeniu po te papierki zeby miec juz z glowy ...
i jak wiecie chodzilam do jednek kliniki pozniej moj gin przeniosl sie i gdzie indziej zaczal przyjmowac to i ja sie przenioslam i wczesniej sie pytalam jak to bedzie to mi moiwli ze jak ten sam gin to wystawi mi bez problemu od pocztaku ...
i w jednej wypisali mi zaswiadczenei od 26 tc!! :/ i wypisali daty oczywiscie... i kazali dla meza jechac do tamtej kliniki po wczesniejsze daty :| na co polozna powiedzala ze smieszne ze powinni wystawic od poczatku i jakas tam pani doktor wziela wypisala tylko ze od 6 tc bez dat bez niczego i podpis i data ... :/ i maz tak zawiozl do mopsu a pani ze daty trzeba to sie wkurzylam i sama dopisalam z karty ciazy... PARANOJA :|

A ja jestem ciekawa jak to bedzie u mnie bo jak bylam po raz pierwszy u gina to to bylo ok 4-5 tyg ciazy i lekarz nie chcial jeszcze zakladac karty ciazy bo mowil ze za wczesnie. Nastepna wizyte mialam w 9 tygodniu. Ale moim zdaniem powinien mi wystawic zaswiadczenie z ta pierwsza data. Boje sie ze jak wpisze ze od 9 tyg to w mopsie zaczna cos wymyslac lub beda liczyc i wylicza 10-ty tydz i jeszcze nie dostane :szok:

A ja jestem ciekawa jak to bedzie u mnie bo jak bylam po raz pierwszy u gina to to bylo ok 4-5 tyg ciazy i lekarz nie chcial jeszcze zakladac karty ciazy bo mowil ze za wczesnie. Nastepna wizyte mialam w 9 tygodniu. Ale moim zdaniem powinien mi wystawic zaswiadczenie z ta pierwsza data. Boje sie ze jak wpisze ze od 9 tyg to w mopsie zaczna cos wymyslac lub beda liczyc i wylicza 10-ty tydz i jeszcze nie dostane :szok:
oni chyba patrza w ta karte co uzupelniaja u nich i daty spisują stamtąd chyba

reklama
to chyba rzeczywiście będę musiała do tego Strasburga :confused2: mam co prawda karte ciązy założoną w 10 tc, ale mniw krew na to zalewa:wściekła/y:

Do góry