reklama
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
Powiedzcie mi proszę, jakie znaczenie ma (i czy w ogóle) który z rodziców będzie miał wpisane dziecko do leg. ubezp. ?
nie wiem w sumie ja mam tylko legitymacje i ja dopisuje ale moze znaczenie ma adres zameldowania? jak rodzicow jest inny? ja zameldowana jestem u moich rodzicow maz u swoich a dziecko oczywiscie tam gdzie matka ... wiec moze to jakies ma znaczenie ?
D
dziunka24.
Gość
Wpisane dziecko ma ten z rodzicow u ktorego bylo zgloszone do ubezpieczenia. A u ktorego rodzica bedzie zgloszone to nasza sprawa, byleby nie u dwojki naraz ;-)
A
aga4444
Gość
zgadzam się w 100% :-):-)Wpisane dziecko ma ten z rodzicow u ktorego bylo zgloszone do ubezpieczenia. A u ktorego rodzica bedzie zgloszone to nasza sprawa, byleby nie u dwojki naraz ;-)
katarzyna1983
Fanka BB :)
Chyba chodzi o art 182, ustawy o zmianie ustawy KP, z 06.12.2008:
- Wymiar dodatkowego urlopu macierzyńskiego wyrażony literalnie w art. 182 (dodanym przez art. 1 pkt 2 ustawy z dnia 6 grudnia 2008 roku)
- Dodatkowo od 1 stycznia 2010 roku ojcu dziecka przysługuje prawo do tygodniowego, a począwszy od 1 stycznia 2012 roku, (gdy na mocy art. 14 ustawy z dnia 6 grudnia 2008 roku o zmianie ustawy Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw zacznie w pełni obowiązywać treść art. 182 Kodeksu pracy)
-------------------------------------------
dzieki serdeczne
jeszcze mam jedno pytanko - kadrowa nasza mowi ze mezowi przysluguje tylko 1 dzien opieki nad dzieckiem z racji ze urodzone w dfrugiej polowie roku - nie podaje podstawy prawnej.. ja nigdzie nie moge tego znalezc.. ma racje?
A
aga4444
Gość
2 dni to jest okolicznościowy i jego jest 2 dni ale to tak nie na 100 % ale nie spotkałam się z taką opiniądzieki serdeczne
jeszcze mam jedno pytanko - kadrowa nasza mowi ze mezowi przysluguje tylko 1 dzien opieki nad dzieckiem z racji ze urodzone w dfrugiej polowie roku - nie podaje podstawy prawnej.. ja nigdzie nie moge tego znalezc.. ma racje?
D
dziunka24.
Gość
dzieki serdeczne
Moim zdaniem bzdura!!!
Kasiiula
a ja juz papierki wsyztskie zalatwilam dzis becikowe zdane i na zapomoge jednorazowa teraz czekac na decyzje do 29 grudnia ;-)
Kasiiula
moim tez !!! nigdzie nie ma powiedzialne ze to zalezne kiedy sie urodzilo czy cos 2 dni przysluguje ojcu badz matce bez roznicy komu ale jednej osobieMoim zdaniem bzdura!!!
reklama
D
dziunka24.
Gość
a ja juz papierki wsyztskie zalatwilam dzis becikowe zdane i na zapomoge jednorazowa teraz czekac na decyzje do 29 grudnia ;-)
Ja niestety czekam na pesel