reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

reklama
A orientujecie się czy po wypłacie zasiłku macierzynskiego jak będę zarejestrowana jako bezrobotna no bo do pracy nie pojde (umowa do dnia porodu zresztą), nie mam jak dzidzi z kim zostawić, czy należy mi się jakiś zasiłek dla bezrobotnych czy co?? W ogóle czy jakieś pieniadze się dostaje??Oprócz becikowego?O co mogę się postarac?? Duzo tego pisze w necie i mam metlik:sorry2:
Jest o rodzinym, wychowawczym że jakies 400 zł :sorry2:kosmos, nic nie wiem:sorry2:

A orientujecie się czy po wypłacie zasiłku macierzynskiego jak będę zarejestrowana jako bezrobotna no bo do pracy nie pojde (umowa do dnia porodu zresztą), nie mam jak dzidzi z kim zostawić, czy należy mi się jakiś zasiłek dla bezrobotnych czy co?? W ogóle czy jakieś pieniadze się dostaje??Oprócz becikowego?O co mogę się postarac?? Duzo tego pisze w necie i mam metlik:sorry2:
Jest o rodzinym, wychowawczym że jakies 400 zł :sorry2:kosmos, nic nie wiem:sorry2:
jak się zarejestrujesz jako bezrobotna, to zasiłek dosatniesz, jeżeli masz wymagany przepracowany okres, ale jeżeli zaproponują Ci pracę, to musisz ją przyjąć! nie obchodzi ich, że masz małe dziecko :wściekła/y: moja kolezanka tak miała i się wyrejestrowała! bo musiała z dziećmi siedzieć.
wiem, że możesz starać się o jakieś dodatki z MOPS-u, ale tam wszystko zależy od dochodu na jednego członka rodziny! ale zawsze warto spróbować :-)

jak się zarejestrujesz jako bezrobotna, to zasiłek dosatniesz, jeżeli masz wymagany przepracowany okres, ale jeżeli zaproponują Ci pracę, to musisz ją przyjąć! nie obchodzi ich, że masz małe dziecko :wściekła/y: moja kolezanka tak miała i się wyrejestrowała! bo musiała z dziećmi siedzieć.
wiem, że możesz starać się o jakieś dodatki z MOPS-u, ale tam wszystko zależy od dochodu na jednego członka rodziny! ale zawsze warto spróbować :-)
No chyba przez 1, 5 roku trzeba mieć 1 rok przepracowany, to nawet by się zgadzało.U mnie nie ma pracy, a zarejestrowac się muszę w gminie u tesciowej tam mam meldunek.Bo w stolicy to by nie przeszło:-D

Kasiulla ja na L4 jestem od poczatku ciąży i poki co nic nie dostałam z ZUS-u i nie słyszałam tez zeby cos wysyłali... wydaje mi sie ze na naszych L4 jest jakos to zaznaczone ze jestesmy w ciąży... moga jedynie wysłać a przynajmniej tak mi sie wydaje zawiadomienie zeby sie u nich stawic ale podobno robia to rzadko jak widza ze chodzi o ciąże.... Troszke orientowałam sie w tym temacie.....

reklama
cześć :)
nie wiem, czy już gdzieś nie było tego tematu, ale nie mogłam znaleźć więc pytam tutaj - czy wiecie gdzie można znaleźć wzór zaświadczenia które musi wystawić lekarz (o tym, że było się pod jego opieką od 10 tygodnia ciąży) aby móc składać papier o becikowe ? jako "listopadówki" musimy już taki papier niestety posiadać...

pozdrawiam

Do góry