reklama
agrafka80
Fanka BB :)
Ja jestem w szoku jak Alicja w ciągu ostatnich 2 tygodni zaczęła dużo rozumieć . podaje mi konkretne zabawki jak o nie poproszę albo zapytam gdzie jest: lala, miś , książeczka, klocki. Rozgląda się po pokoju i przynosi !!!
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Ja jestem w szoku jak Alicja w ciągu ostatnich 2 tygodni zaczęła dużo rozumieć . podaje mi konkretne zabawki jak o nie poproszę albo zapytam gdzie jest: lala, miś , książeczka, klocki. Rozgląda się po pokoju i przynosi !!!
No super ))))))) mój tez tak robi.......... a my dzisiaj w szoku młody bierze pieluche, pokazuje ją i mówi ''pupa'' nooooo nie wiedzialam co zrobic..... sprawdzam a tam faktycznie kupa jeszcze troche i sam bedzie sie podmywał
Troche postepów:
-pieknie oglada ksiazeczki
-wyrzuca pampka do kosza na smieci
-podaje zabawki o które poprosze
-bawi sie z psem
-sciska lale/misia/psa/mame- mówie ukochaj mame to podchodzi i mnie sciska
-śpiewa lalce aaaaaa i buja na boki
-biega jak szalona
-tańczy
-wyprzedza słowa w piosence-puszczam jej piosenke w której w pewnym momencie zwierzaczek sie śmieje, ona zaczyna sie smiac chwile przed nim.
Jak sobie coś jeszcze przypomne to napisze.
-pieknie oglada ksiazeczki
-wyrzuca pampka do kosza na smieci
-podaje zabawki o które poprosze
-bawi sie z psem
-sciska lale/misia/psa/mame- mówie ukochaj mame to podchodzi i mnie sciska
-śpiewa lalce aaaaaa i buja na boki
-biega jak szalona
-tańczy
-wyprzedza słowa w piosence-puszczam jej piosenke w której w pewnym momencie zwierzaczek sie śmieje, ona zaczyna sie smiac chwile przed nim.
Jak sobie coś jeszcze przypomne to napisze.
Gratulacje takich postępów..
Moja Gocha wczoraj wzięła mnie za palec i zaprowadziła do drugiego pokoju, pokazała łóżko i... okazało się, że ma kupę, poza tym kręci się skubana w kółko , jak siostra, nie mówiąc o bieganiu z pokoju do pokoju i próbach podskoków.
Moja Gocha wczoraj wzięła mnie za palec i zaprowadziła do drugiego pokoju, pokazała łóżko i... okazało się, że ma kupę, poza tym kręci się skubana w kółko , jak siostra, nie mówiąc o bieganiu z pokoju do pokoju i próbach podskoków.
Gratuluje postepów!!!
Z naszych ostatnich - to całowanie tatusia. Ostrożnie by nie ukłuć się o brodę postęp jak nic bo niedawno nawet przytulić do polika się nie chciała;-)
Zasypia sama -tzn u nas na łóżku ale bez cycka i mleka już drugi wieczór, mam nadzieję że tak dalej będzie !
Jak widzi że ktoś w telewizji klaszcze - robi to samo wczoraj robiła to nawet jak widziała "Szymon Majewski show" , stwierdziliśmy że nadaje się do programu rozrywkowego ;-)
Mówi "Aja" i głaszcze nas lub lalę, misia :-)
Tańczy z Julką pięknie "Kółko graniaste" i przy "bęc" robi bęc
Z naszych ostatnich - to całowanie tatusia. Ostrożnie by nie ukłuć się o brodę postęp jak nic bo niedawno nawet przytulić do polika się nie chciała;-)
Zasypia sama -tzn u nas na łóżku ale bez cycka i mleka już drugi wieczór, mam nadzieję że tak dalej będzie !
Jak widzi że ktoś w telewizji klaszcze - robi to samo wczoraj robiła to nawet jak widziała "Szymon Majewski show" , stwierdziliśmy że nadaje się do programu rozrywkowego ;-)
Mówi "Aja" i głaszcze nas lub lalę, misia :-)
Tańczy z Julką pięknie "Kółko graniaste" i przy "bęc" robi bęc
asia.lisz
Hanulka zaczeła robić:
- myju myju (bierze scierke i sciera meb;le)
- nie ma (rozkłąda rece) robi to genialnie
- mlaska buźka i mówi amm.. jak chce pic jesc lub smoka
- tany tany... robie takie kocie ruchy głową
- nie nie nie.. jak nie chce juz jesc
- hau hau, jak widzi pieska lub cos podobnego do niego w TV
- noski noski z maskotkami i nami
- aaaaa,, wszytskiemu nawet pilotowi
tyle co pamietam
Tylko chodzic nie chce boi sie poscic.. bo ze swoim jezdzikiem to biega po całym domu, pcha go od tylu i biegnie! Ale sama chodzic to tylko kilka kroków, ze jedna raczke tez smiga, ale musi cos trzymac ehhh
- myju myju (bierze scierke i sciera meb;le)
- nie ma (rozkłąda rece) robi to genialnie
- mlaska buźka i mówi amm.. jak chce pic jesc lub smoka
- tany tany... robie takie kocie ruchy głową
- nie nie nie.. jak nie chce juz jesc
- hau hau, jak widzi pieska lub cos podobnego do niego w TV
- noski noski z maskotkami i nami
- aaaaa,, wszytskiemu nawet pilotowi
tyle co pamietam
Tylko chodzic nie chce boi sie poscic.. bo ze swoim jezdzikiem to biega po całym domu, pcha go od tylu i biegnie! Ale sama chodzic to tylko kilka kroków, ze jedna raczke tez smiga, ale musi cos trzymac ehhh
asia.lisz
Hej Dziewczęta
Mam takie pyatnie, czy którejś szczęscie jest jeszcze tak leniwe że nie chce samo chodzic, tzn potrafi postawic już kroki, stoi samo, z siedzenia tez samo wstanie, ale woli raczkować niż chodzić??
Bo moja jest chyba tak leniwa lub tak sie boi ze zrobi kilka kroków i odrazu na kolana, albo chodzi koło ścian lub za jedną ręke.
Mam takie pyatnie, czy którejś szczęscie jest jeszcze tak leniwe że nie chce samo chodzic, tzn potrafi postawic już kroki, stoi samo, z siedzenia tez samo wstanie, ale woli raczkować niż chodzić??
Bo moja jest chyba tak leniwa lub tak sie boi ze zrobi kilka kroków i odrazu na kolana, albo chodzi koło ścian lub za jedną ręke.
C
Cleo1981
Gość
asia mój dopiero co skonczył 13 miesięcy i zaczął chodzić.Ale nie chodzi non stop ,też jeszcze raczkuje.Twoja Hania potrafi wstać z siedzenia super.Igi nie umie jeszcze.Poczekaj ,zobaczysz ze ruszy nawet nie bedziesz wiedziała kiedy:-)Hej Dziewczęta
reklama