reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

hehe alutka, asia i marcel bezbledni:)

ignas za to zapamietuje bajki, jak mu czytam to mnie wyprzedza np. juz mam przeczytac "Kto tam?" a on linijke wczesniej krzyczy: Ktjooo taaam? albo pojedyncze slowa: do parku? do sklepu? doczekac itd. to jest cudne:)

aaa a propos liczenia: igi liczy co drugi: eden, dwa, ci, cztery, pieć, szesc, siedem, osiem i od razu dziesiec:-D

reklama
Piszę tu, bo w sumie nie mamy osobnego wątku na temat mówienia naszych dzieci? Może założymy taki?

Młoda wszędzie teraz wpycha "Asię".

Jak pytam
"Kto to zrobił?", młoda na to "Asia ja!", "Kogo to jest?" "Moje, Asi!", jak jej coś spadnie "Bam! Asi!", jak ona się przewróci "Asia bam!". I tak można mnożyć przykłady, najbardziej mnie śmieszy "Asia ja!":-D

Z ostatniej chwili: Asia ogląda gazetę a tam facet w slipkach a ona pokazuje wiadomo na co i pyta? "Siusiu tam?" :-)

Ostatnia edycja:
a ja się doczekałam pierwszych zdań Igiego

"Igolek ce cycy" ( Igorek chce cycy ...)
" Tata góle ma atarrke" ( tata ma na górze wiertarke)

Alicja rozbawiła ostatanio mnie i lekarkę. W gabinecie było takie okrągłe krzesło, ale nie obrotowe. W sumie nie wiem skąd Ala wiedziała że u lekrza przważnie jest obrotowe, może widziała na szczepnieu. No i próbuje nim kręcić,a le jej nie wychodzi, wiec zaczyna gadać:
"Mamo!!! Jak to posiunąć???!!!"
"Mamo, adziała!" "Musie jobić jemont, kupić bateje"

W wolnym tłumaczeniu Mamo jak to przesunąć, Mamo nie działa! Musze zrobić remont, kupić baterie" :))))

A to ja nie wiem skad te dzieci to mają ale kiedy Marcel widzi ze cos jest popsute albo nie działą tak jak on by chciał to woła:
mama popśute, kupimy nowe bateje. Zmienic bateje.

A do tego próbuje sam wymyslac słowa. Przykład np taki:
Chciał bym powąchała kwiatki ale nie znał słowa "powąchaj". Ale za to często mówimy np na mydełko albo kwiatki itp ze coś ładnie pachnie.
Młody zatem wymyślił słowo takie:
Mama popachnij kwiatka. ;)))) Uroczo :D

Popachnij! Dobre :) z tymi bateriami to u nas od zabawek,bo jak zabawka,ew pilot nie dziala, to zwykle dlatego,ze nie ma baterii

Dzisiaj szlam za amela I slyszalam,ze cos mamrocze pod nosem. Podeszlam posluchac,a ona bardzo wyraznie liczy do dziesieciu po ang. Nie wiedzialam,ze umie,bo zawsze bylo do trzech I koniec. Rozpoznaje tez a I b,ale c juz nie

Ostatnia edycja:
Asia zaczyna w końcu tworzyć dłuższe zdania typu: "Mama tu czytaj ello kiti" - "Mama tu czytaj Hello Kitty".

Jak Wasze dzieci mówią sz, cz? Bo Asia bardzo ładnie, ale ma problem z samym c, s. Mówi si ale nie powie ssss.

reklama
Do góry