reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

To my na stojąco(jedna fotka niewyraźna) i od razu pytanko:
czy Wasze maluchy też stoją w takim rozkroku i czy jak chodzą za rączki to też szeroko nóżki stawiają? czy to może z nami coś nie tak?

Zobacz załącznik 282977Zobacz załącznik 282976

podejrzewam ze musi stanac w takim rozkroku zeby lapnac rownowage;) ignas chyba nie stoi w rozkroku tylko normalnie, ale jeszcze zerkne jak stanie, a u nas za to mega sie chwieje;) forest gump normalnie;)

a asiula boska sliczna slodka panna, more more more:)

reklama
Ale super Asia stoi, u nas raczej bez rozkroku, hehe, tyle ze nasz bardzo mało chodzi, chyba ze przy meblach albo dorwie jezdzik, nie mam pojecia dlaczego nie chce byc prowadzany za raczki, jak go biore za raczki to odrazu siada i na czworaka zasuwa, nie byloby nic zlego zeby nie coraz gorsze pogody a on na dworzu wlasnie chce latac na czworaka

Ewelia nie martw sie. nasz maly ma to samo. przy meblech lubi chodzic, ale jak tylko za raczki go chce podniesc i zeby szedl tak to od razu siada na tylek i ani rusz.

Gratuluję :)

I ja znowu w tym wątku :) Pragnę zakomunikować że mała od dziś panicznie boi się odkurzacza a od wczoraj nie chce się kąpać :| Nie wiem o co chodzi, stała i nie chciała usiąść, jak ją starałam się posadzić to od razu ryk. Może oblewania główki się boi?

Tak więc iż od 3 dni Ida nie chce siadać do kąpieli! Jedyne co ją do tego przekonuje to mydło wpuszczone do brodzika. Ponieważ koniecznie chce je zjeść to musi usiąść i tak krok po kroczku...

Co do odkurzania to akurat u nas jest rozrywka (mala w jezdziku i "odkurza")

U mnie mąż kąpie małego i od paru dni mały też na stojąco się kąpie. Dla mnie troszkę lepiej bo wtedy szybki prysznic i po sprawie. Teraz kiedy nasze dzieci tak się nie pocą i nie brudzą w piasku kąpiel raz na drugi dzien robię troszkę dłuższą ok 10-15 min bo w sumie po co tą skórkę tak moczyć a w inne dni szybszy prysznic STARAM się robić ;D

EDIT.czy Wasze dzieciaczki tez tak mają...Oliwier jest non-stop całowany przez mamusię, tatusia, babcię i dziadka hehehe i dokładnie wie, ze to przyjemne i nam odwzajemnia. Nie tylko daje buzi na prośbę "Oliwierek daj mamusi buziaczka" ale np. kiedy jest w kojcu i chce wyjść biorę go na ręce a on otwiera dziubka i daje mi buz, czasami tak "nachalnie ;p" to mnie się przyciska z buziakiem, dziś szłam z nim w MT i całowałam go w głowkę mówiąc jaki jest śliczny itd, po czym Oliwier otworzył dziubka i sięgał do mnie, kiedy wspina się po nodze i chce na ręce czasami też w podziękowaniu da dziubka, z łożeczka to samo, mojej mamie też często daje tak od siebie, dziś rozmawiał z tatusiem przez tel i całował telefon ;D To takie słodkie!

Ostatnia edycja:
Antek w kapieli stoi, siedzi, pluska- to jego ulubiona rozrywka, ale on jest dzieckiem wody /;) czekamy juz na pazdziernikowe zajecia na basenie :)

co do strachow moj maly zaczal sie panicznie bac kladzenia w wannie, sasiada, niektorych postaci z bajek na babytv np. malych pingwinow, swojego wujka, no i absolutnie jest ryk jak mamusia czyli ja znika z pola widzenia...

moge spokojnie powiedziec ze Pawcio zaliczył swoje pierwsze kroki :) cały dzien robi po 3-4 kroki siada staje i dalej :)))))))))))) albo stanie stoji dłuzej i znow krok i siada :) jestem dumna ze tak szybko zaczał chodzic :))))))))))))))))))))))

reklama
SUUUUUUUUPPPPPPPEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuluję!!!!!!!!

Moja to narazie ćwiczy wstawanie bez trzymanki z kucania :) i wtedy stoi i się drapie po brzuszku zadowolona aż usiądzie na pupę :D

Do góry