reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Marcel równiez ma juz wiecej równowagi. Potrafi sam wstać bez zadnych mebli czy podpórek typu noga :-) i tak sobie dłuuugo moze stac, rozglada sie juz na boki w dalszym ciagu bez wywrotki i nie upada tylko kuca :-) Do tego nauczył sie siorbac, gdy powiem to rzuci piłeczka i tak sie bawimy w rzucanie, wyrwało mu sie słowo OJOJ ale czy to mozliwe:-p w kazdym razie tak to brzmiało, gdy chce cos zbroić mowie NIE NIE WOLNO i kiwam palcem a on zatrzymuje sie, patrzy i mowi: nie nie nie.

reklama
Moja juz tez cwiczy swoja rownowage coraz intensywniej. Mamy taki stoiczek interaktywny: muzyczny ocean i tam najczesciej stoi bez trzymania. Wczoraj zrobila pierwszy malutki kroczek od kanapy do stolika. Ah moja zdolniacha ;-)

Gratuluję :)

I ja znowu w tym wątku :) Pragnę zakomunikować że mała od dziś panicznie boi się odkurzacza a od wczoraj nie chce się kąpać :| Nie wiem o co chodzi, stała i nie chciała usiąść, jak ją starałam się posadzić to od razu ryk. Może oblewania główki się boi?

Gratuluję :)

I ja znowu w tym wątku :) Pragnę zakomunikować że mała od dziś panicznie boi się odkurzacza a od wczoraj nie chce się kąpać :| Nie wiem o co chodzi, stała i nie chciała usiąść, jak ją starałam się posadzić to od razu ryk. Może oblewania główki się boi?
Dziunka moj Synuś ten na stojąco sie kąpie a usiasc nie chce chyba ze sie zmeczy albo zabawka chce sie pobawic :) ... a co do polewania głowki woda moze te rondelka? ale chyba dzieci za małe są ;/

Mój tez na stojąco, siada tylko na poczatku zeby sie pochlapac z Zuzią (kąpia sie razem) albo zabawka pobawic, ja wode leje kubeczkiem i nie zwracam za bardzo uwagi na oczka zeby nie wleciala woda (tylko ta pierwsza z piana spłukuje delikatnie zeby do oczek nie wpadla), mały sie przyzwyczail ze po buzce woda leci i nie reaguje.

Dziunka - moze rzeczywiscie czegos sie przestraszyla, albo woda za goraca/ za zimna?? Moja ciocia byla kiedys na wakacjach z roczna coreczka i tam byla zimna woda to potem przez 2 tygodnie usiasc w wannie nie chciala... A mój na odkurzacz tez ostatnio wrzeszczy i ucieka chociaz wczesniej na nim jezdzil...

Mój tez na stojąco, siada tylko na poczatku zeby sie pochlapac z Zuzią (kąpia sie razem) albo zabawka pobawic, ja wode leje kubeczkiem i nie zwracam za bardzo uwagi na oczka zeby nie wleciala woda (tylko ta pierwsza z piana spłukuje delikatnie zeby do oczek nie wpadla), mały sie przyzwyczail ze po buzce woda leci i nie reaguje.

Dziunka - moze rzeczywiscie czegos sie przestraszyla, albo woda za goraca/ za zimna?? Moja ciocia byla kiedys na wakacjach z roczna coreczka i tam byla zimna woda to potem przez 2 tygodnie usiasc w wannie nie chciala... A mój na odkurzacz tez ostatnio wrzeszczy i ucieka chociaz wczesniej na nim jezdzil...

my polewamy głowa delikatnym strumieniem z prysznica i jest ok ... a co do odkurzacza to Pawełek na poczatku z daleka obserwował a teraz? ... idzie do szafy wyciaga i za pchacza se go bierze :) a jak odkurzam to siedzi obok i wali reka :D gdy sie przemieszczam on za nami chodzi :D

reklama
Moja łapie mnie za dłonie i od razu próbuje iść, ciągnie mnie, więc czasem sobie tak łazikujemy :)

My już chuderlaczki się robimy :) Muszę Aśkę zważyć :)

Do góry