reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
Asia dziś usiadła na plaży sama z raczkowania. Do tej pory tez siadała ale zawsze podpierała się rączką a dziś już nie :-)

Do baba, mama, papa, dada, wawa, bla bla doszło TATA :-) Mój A jest dumny :-D

No i powiem coś, pewnie się śmiać będziecie jak to usłyszycie ;-) moja mama też się śmiała dopóki sama nie zobaczyła ;-)
Mówię do Asi: Powiedz Mamamamama, a ona Mamamamama. Mówię: A teraz babababaa, a ona babababa.
Wiem, pewnie przypadek, ale już były takie 4 sytuacje od wczoraj i no nie wiem... Wydaje mi się że świadomie powtarza. Próbuję i próbuję nagrać ale co zobaczy aparat to koniecznie chce go zjeśc i nici z gadania:dry: Już mamy plan z A że on się zaczai z aparatem i może się uda :sorry2:

dziunka to super Gratki dla Joasi :)
ostatnio na spacerze Kuba sobie coś tam po swojemu gadał i jak mówię "mama" a on na mnie spojrzał i powiedział .... "tata" no myślałam że to przypadek więc po jakimś czasie zrobiłam to samo i znowu powiedział "tata" hehe cwaniak mały

Dziunka ja mysle ze dzieci naśladują nas :) i to świadomie było :) czesto do Pawełka mowie "niema" albo "nie mozna" a on siedzi przede mna i otwiera buzie i zamyka bezdzwiecznie jakby chcial powiedziec :) :) i gratuluje TATA ;] moj to ciagle czeka na ten moment hehe :)

Maja od wczoraj ładnie przemieszcza sie do przodu. Ślicznie jej to wychodzi. No i mamy pierwszy malutki ząbek ;-) drugi jest w drodze.

dziunka nom... swiadome to :]

moja jak jakis czas temu tata powiedziała na zakupach jak byliśmy to taki dumny i szczęśliwy chodził :-D
ostatnio tez miała taki dzień ze tylko tata to normalnie myślałam ze sie uniesie do góry taki był dumny:-D

A powiedzcie mi bo nie jestem pewna czy to norma czy moja córcia jakaś kosmitka jest ;-)
Jeszcze 2-3tyg temu trajkotala jak najęta - mama, baba, bleble....
a teraz tylko yyyyyyy i mmmmm - jakby się cofnęła :confused:
Czy u którejś pociechy było podobnie? Bo zaczyna mnie to zastanawiać :sorry2:
Fakt, ze w miedzyczasie nauczyła sie pierdzieć języczkiem (czego juz tez zaprzestała) ale gadanie nie wróciło...:dry:

reklama
mary dzieci mają tak że jak skupiają się bardziej nad jedną rzeczą zapominają o drugiej...

w Twoim przypadku jak dobrze pamiętam Sonia zabiera się za raczkowanie..
więc dla niej ważniejsze jest teraz to jak się ruszyć do przodu niż bla bla bla;-)
to jej w tym momencie do niczego nie potrzebne:tak:więc przstała się tym zajmować dla innego celu
więc nie masz się co martwić... jak już będzie raczkować i nie będzie się na tym tak skupiać to zacznie spowrotem "trajkotać" nawet w trakcie raczkowania:-D

Do góry