reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

ignas ostatnio spiewa zwlaszcza do zabawek:) i "plucze gardlo" slina (nie wiem czy wiecie o co mi chodzi;)) widocznie skupil sie na jezykowych sprawach teraz;)

reklama
Gratuluję postępów :-)

RACZKUJEMY!!! Choć wywalamy się co chwilę na pyszczek:sorry: Odpychanie się prawą nóżką zanika.

U nas w repertuarze: WAWA (Kiragold;-)), BABA, MAMA :-D:-D:-D, od dziś non stop PAPA -PAPA -PAPA ;-), oczywiście wszelkiego rodzaju samogłoski AAAAA, EEEEE, OOOOO itp. oraz robienie BRUM BRUM (oczywiście tylko w aucie;-)).

Również słodko się wstydzimy :zawstydzona/y: strzelając jeden z najsłodszych uśmiechów i chowając główkę w co popadnie :-D

Skaczemy - leżąc, stojąc, siedząc :-D

Tańczymy - taniec brzucha of course :-D Leżymy na pleckach nieruchomo i wypinamy co chwilę brzuszek do góry:-D

Siedzimy same, siadamy samodzielnie czasem też - na razie tylko w wózku czy łóżeczku, a na podłodze jak nie ma się czego złapać narazie pół siadamy. Tak opierając się z boku rączką - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ;-)

Ciągnięmy się za włoski nad uszkiem:-D Dłubanie w uchu nam już przeszło:-D

Wrzeszczymy jak mama lub tata lub Jula zniknie nam z widoku:cool:

Udajemy kaszelek :-D

Budzimy się w nocy - nie, nie po to by jeść, ale po to by mama włożyła nam smoka do buzi:wściekła/y:

Oj można by wymieniać. Jutro postaram się wgrać filmiki na yt;-)

ACh, zapomniałam dodać. Dziś na placu zabaw poznałam mamę z 5-miesięczną córeczką która sama chodzi od miesiąca!!!!! Gały mi z orbit wyszły:szok: Ona maleńka chudzinka biegająca po placu zabaw, szok:szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wpadłam poczytać i pogratulować Mega-Zdolniachom-Szkrabom!! Alanek, Pawełek, Alicja, Anoś, Majeczka, Vicky, Maksymilian, Oli, Ignaś, Joasia i reszta zdolniaszków-słodziaczków!! Brawo, gratulujemy i uciekam, bo trza się uczyć dalej

No mówię Ci, ja tu szpanuje raczkowaniem Asi po trawie, a ta wyciąga młodą z wózka stawia na ziemię i papa, mała śmiga, szok :O

ja tez nie wierze ze 5 msc już sama chodzi:eek::sorry:
chyba ćię okłamała z wiekiem dziecka:tak: to lekka przesada:sorry:

Joasi gratulujemy:tak: oby tak dalej:-)

mi wczoraj opowiedział co zrobiła Vi jak byłam w pracy , otóż bawiła się na podłodze przy chodziku pchaczu, po czym wstanęła(to norma) iiiiii... złapała za kubusia(bo stała od strony zewnętrznej a kubus wystaje) więc złapała go za głowę i pomaszerowała kilka kroków zatrzymując się przy ścianie...
i z braku ruchu zaczęła piszczeć radośnie... no bo już sama chodzi:-):-D

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluje wszystkim dzieciom ogromnych postepow!!!!!

a tu moj syn dzis rano. Wczoraj dostal lekcje i porady od Amelki i dzis juz sie popisuje i szkoli przed kolejna randka ;-)

[video=youtube;Dx9pScIrvoc]http://www.youtube.com/watch?v=Dx9pScIrvoc"]http://www.youtube.com/watch?v=Dx9pScIrvoc[/video]

Do góry