reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pościel dla dzieci

Witam, mam rocznego dzieciaka, chciałabym aby miało zapewniony jak najlepszy sen. Jaką pościel polecacie dla takiego malucha ?? Czy to w ogóle ma jakieś znaczenie ?? Wiem, że poduszka jest bardzo ważna. Co polecacie ?? dzięki z góry z odpowiedź.

reklama
Lopezhot wydaje mi się,że to kwestia gustu. Ja mam na zmaiane 3 komplety poscieli bawełnianej ,bo staram się co mies. co dwa prać żeby maluszek miał swieżą podusie i kołderke. Są to zestawy z carrefora i od przyszłej szwagrierki, bo ceny pościeli w internecie czy sklepie dla dziecka są niestety niebotyczne. Staś ma tez już płaską podusie do której sie tuli.;-)

U mnie nie miało to większego znaczenia - mały i tak się rozkopuje, nawet spod najcieńszego kocyka, a poduszka natychmiast wędruje w kąt. Natomiast oczywiście jest prześcieradełko, bawełniane, takie nie-śliskie tylko bardziej puchate i miłe w dotyku.

Również zwróciłabym uwagę przede wszystkim na materiał. Bawełna jest najlepszym rozwiązaniem. W internecie można znaleźć sklepy z bawełnianymi, ładnymi i niedrogimi pościelami. Na allegro sporo osób się wystawia.

A ja bardzo miło wspominam krochmaloną i pachnącą pościel z dzieciństwa :) Teraz wszystko robi się takie super mięciutkie a nie tak jak kiedyś. No cóż takie czasy :) Ale faktycznie, najlepsze byłyby chyba jakieś kolorowe poszewki.

My mieliśmy poszewki bawełniane, wypełnienie hipoalergiczne, materac gryka-kokos, to w łóżeczku a później w dużym łóżku materac z gąbki ale takiej twardszej a reszta jak wyżej tylko w większej wersji ;) no i oczywiście żeby było miło i kolorowo wszystko to w ulubione postaci z bajek i małe jaśki tez kolorowe i miłe żeby raźniej było ;)

O tak krochmalona, świeża zakładana przez mamusie. Wskakiwało się do niej po kąpieli. Najważniejszy materiał, jeśli są mocne kolory w oógle dużo kolorów to zwróć uwagę na barwniki.

layryn - o matko ale mi się przypomniały stare czasy białych pościeli ;) my mamy wszystkie pościele dla benka kolorowe ale coraz częściej marzy mi się po prostu biała czysta pościel :) ale to pewnie dla nas bo mały by ją zabrudził raz dwa :)

póki co kupiłam bardzo fajną w ikei z samochodzikami i zastanawiam się nad angry birds taką jak tu z hippo f3c9afb8d34968db68cf3e1cf5e255d4.jpgwygląda obłędnie a młody już zaczyna czaić o co chodzi w angry birds :)

Załączniki

• f3c9afb8d34968db68cf3e1cf5e255d4.jpg
    f3c9afb8d34968db68cf3e1cf5e255d4.jpg
    42,7 KB · Wyświetleń: 238
reklama
Do góry