Zazuu
Fanka BB :)
gratuluje inwencji
Dzięki!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
gratuluje inwencji
Tak zrobię , myśle ze testuje Bo jestem strasznie niecierpliwa i do tej pory w każdym cyklu w którym się starałam udawało mi się zajść w ciążę po prostu z góry jestem przekonana że musiało się udać zawsze 4 dpi po Owulacji mam pierwsze objawy i zawsze takie same dlatego ciężko mi uwierzyć żeby te testy mogły mnie oszukiwać , W każdym razie sprawdzę w terminie miesiączki czyli 11 dpo .Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego znowu jako przytyk
Ale po co robisz testy od 4dpo? Przecież logiczne jest, że one wtedy nic nie wykażą.
Wiarygodny test jest w dniu spodziewanej miesiączki czyli 14dpo.
Rozumiem entuzjazm, stres, chęć, żeby tym razem wyszło, ale za chiny nie łapię, czemu po prostu nie poczekasz.
Teraz masz 9dpo. I zastanawiasz się czemu nie ma krwawienia i czy iść do lekarza, skoro twierdzisz, że to poronienie, ale krwawienie i tak powinnaś dostać dopiero za 5 dni.
Olej te testy teraz i drugą betę i poczekaj 5 dni. Wtedy zrób betę i będziesz miała pewność całkowitą czy coś jest czy nie ma.
np Pregnyl powoduje falszywe testyJakie leki wspomagające płodność powodują pozytywne testy?
do zagnieżdżenia dochodzi między 6dpo a 12dpo plus 48h na wytworzenie bhcg.Tak zrobię , myśle ze testuje Bo jestem strasznie niecierpliwa i do tej pory w każdym cyklu w którym się starałam udawało mi się zajść w ciążę po prostu z góry jestem przekonana że musiało się udać zawsze 4 dpi po Owulacji mam pierwsze objawy i zawsze takie same dlatego ciężko mi uwierzyć żeby te testy mogły mnie oszukiwać , W każdym razie sprawdzę w terminie miesiączki czyli 11 dpo .
myśl jak chcesz Prze ciąży działają też inne hormony nie tylko HCGdo zagnieżdżenia dochodzi między 6dpo a 12dpo plus 48h na wytworzenie bhcg.
Więc niemożliwe są objawy 4dpo.
Ja na przykład mam bóle kręgosłupa za każdym razem w lędźwiowym odcinku do momentu zagnieżdżenia potem nagle ból ustaje jesli chcesz to nie wierzmyśl jak chcesz Prze ciąży działają też inne hormony nie tylko HCG
np Pregnyl powoduje falszywe testy
Czym jest Pregnyl?
Pregnyl jest lekiem wydawanym na receptę, niepodlegającym refundacji NFZ. Jedno opakowanie leku zawiera 1 ampułkę proszku i rozpuszczalnika do sporządzenia roztworu do wstrzykiwania, podawanego domięśniowo lub podskórnie. Lek zawiera 5000 j.m. gonadotropiny kosmówkowej (hCG).www.medonet.pl

Ja na przykład mam bóle kręgosłupa za każdym razem w lędźwiowym odcinku do momentu zagnieżdżenia potem nagle ból ustaje jesli chcesz to nie wierz
spoko dla mnie możesz mieć objawy ciążowe nawet przed owulacją bo wtedy też działają hormonymyśl jak chcesz Prze ciąży działają też inne hormony nie tylko HCG