reklama
Tak . Chociaż lekarz kazał stosować zabezpieczenie nie wzięłam tego pod uwagę. Jutro zrobię kolejną betę we wtorek mam lekarza i mam nadzieję, że dowiem się czegoś konkretnego. Napiszę jutro jaki wynik dała beta.A uprawiałaś seks w między czasie? Bo ja obstawiam kolejną ciążę a nie pozostałości po poprzedniej.
jasani
Fanka BB :)
A stosowałaś zabezpieczenie? Mimo, że krwawienie nie przyszło ale mogła być w między czasie owulacja.Tak . Chociaż lekarz kazał stosować zabezpieczenie nie wzięłam tego pod uwagę. Jutro zrobię kolejną betę we wtorek mam lekarza i mam nadzieję, że dowiem się czegoś konkretnego. Napiszę jutro jaki wynik dała beta.
Maggieslawa
U mnie na chwile przed poronieniem tez testy byly pozytywne i beta wysoka. Ona nie soada od razy niestety. Jest to hormon i cialo musi sobie nagle poradzic z tym jak go juz nie produkowac i jak sie go ' pozbyc'
jasani
To nie ciało produkuje hcg tylko zarodek. Jeżeli zarodka juz nie ma to beta może spadać bardzo szybko.U mnie na chwile przed poronieniem tez testy byly pozytywne i beta wysoka. Ona nie soada od razy niestety. Jest to hormon i cialo musi sobie nagle poradzic z tym jak go juz nie produkowac i jak sie go ' pozbyc'
Zgadzam się. Też myślę, że to kolejna ciaza.
Od poronienia minął ponad miesiąc, beta 100 to niedużo, taka beta poleci na łeb na szyję - a na pewno nie utrzyma się do teraz. Ta beta rośnie, więc jesteś w ciąży - jeśli w dniu poronienia miałaś betę 100, potem spadła do 40, a teraz znów masz wzrost odpowiedź wydaje sir prosta.
Sprawdź kolejny przyrost i idz do lekarza.
Od poronienia minął ponad miesiąc, beta 100 to niedużo, taka beta poleci na łeb na szyję - a na pewno nie utrzyma się do teraz. Ta beta rośnie, więc jesteś w ciąży - jeśli w dniu poronienia miałaś betę 100, potem spadła do 40, a teraz znów masz wzrost odpowiedź wydaje sir prosta.
Sprawdź kolejny przyrost i idz do lekarza.
Maggieslawa
Moze zle sie wyrazilam i mozliwe ze masz racje.To nie ciało produkuje hcg tylko zarodek. Jeżeli zarodka juz nie ma to beta może spadać bardzo szybko.
U mnie zarodek obumarl w 10tyg a robilam bete i test ciazowy w 13 tyg na 3 dni przed poronieniem. Wiec 3 tyg po jeszcze sie utrzymywala na wysokim poziomie. Po oczyszczeniu juz nie badalam.
jasani
No ale nie porównuj 10 tyg ciąży z samym jej początkiem gdzie wartość nawet nie doszła do 200.Moze zle sie wyrazilam i mozliwe ze masz racje.
U mnie zarodek obumarl w 10tyg a robilam bete i test ciazowy w 13 tyg na 3 dni przed poronieniem. Wiec 3 tyg po jeszcze sie utrzymywala na wysokim poziomie. Po oczyszczeniu juz nie badalam.
.
reklama
jasani
A na jakiej podstawie stwierdzili ciążę pozamaciczną? Skoro zaczęło się krwawienie to prawdopodobnie kolejny raz ciąża biochemiczna.