reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża od razu po poronieniu biochemicznym bez zabiegu?

angelika.zima5

Fanka BB :)
Dziewczyny,
11.09 myślałam, że dostałam miesiączkę przyszła w terminie natomiast po 2 tygodniach krwawienia poczytałam o ciąży biochemicznej zrobiłam test i był pozytywny pojechałam do gina i nic nie było jedynie rozszerzone endometrium do 11mm zdecydowałam się nie poddawać żadnemu zabiegowi tylko po prostu oczyścić samej. 30.11 endometrium 7mm. Krwawienie się zakończyło. Miesiaczke powinnam dostać 9.10 nie przyszła zrobiłam test negatywny mówię dobra może po 6 tygodniach przyjdzie oczywiście normalnie funkcjonowałam 😅. No i w tym tygodniu przyszły objawy takie jak ból piersi zawroty głowy delikatne bóle podbrzusza i prawego jajnika myślę pms w piątek nadal miesiączki nie dostałam i zrobiłam test facelle wyszła bardzo delikatna kreska pomyślałam że testowa tym bardziej że poczytałam o tych testach że często przekłamują natomiast dzisiaj powtórzyłam facelle jest dalej blade ale ciemniejsze niż w piątek zrobiłam też test pink no i tutaj zdecydowanie widać lepiej. Jutro wybiorę się na betę natomiast stresuje mnie wizyta u lekarza nie wiem jakie będzie mial co do tego podejście 🙈
Czy któraś z was tak miała że zaszła od razu po biochemicznej? Jaki stosunek do tego miał wasz lekarz?

Załączniki

• IMG_7304.jpeg
    IMG_7304.jpeg
    100 KB · Wyświetleń: 284
  • IMG_7300.jpeg
    IMG_7300.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 115
Ostatnia edycja:
reklama
Tylko czy byłaś na kontroli po poronieniu? Może też być tak, że nie do końca się oczyściłaś i stąd dodatnia beta.

Do góry