reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej dziewczyny. :)
Niestety muszę dołączyć, jestem po dwóch poronieniach w bardzo wczesnym etapie ciąży (6-8 tydz). Od początku w USG nieprawidłowy obraz.
Szukam lekarzy do polecenia w Trójmieście. Obecnie jestem pod opieką dr Januszewskiej.
Hej,
Ja się za bardzo nie udzielałam na forum, ale regularnie 'podczytywalam' dziewczyny co do zlecanych badań i diagnostyki. Ja też po dwóch poronieniach na wczesnym etapie- pierwszy obraz nieprawidłowy od początku, druga ciąża posypala się ok. 7 tygodnia, poronienie w 8.

Nie wiem czy ktoś mnie poprze, ale ja mogę polecić Dr Skweresa z Gamety w Gdyni. Oprócz mnie pomógł też szwagierce, koleżance i diagnozuje 2 kolejne. Jest ginekologiem-endokrynologiem, kieruje do immunologa dr Suchanek. U nas byl zmuszony podjąć się diagnozy immunologicznej sam, bo dr Suchanek przez długi czas nie przyjmowała. Winne okazały się komórki NK, mąż też miał słaba morfologie nasienia (4%), ale bardzo duzo plemników. Dieta i witaminy u męża, steryd dla mnie w ciąży i teraz właśnie karmię 3tygodniowego synka. Genetyke ogarnialismy w Inviccie w Gdańsku, u nas była prawidłowa, ale Pani doktor akurat wolałabym nie polecać, bo robiła typową masowke. Nie wiem jak w przypadku nieprawidlowosci.

reklama
Aha, i dr Skweres, jeśli ciaza przebiega prawidłowo, to nie prowadzi jej do końca. Mi w drugim trymestrze polecil znaleźć lekarza że szpitala w którym chce rodzić i tak zrobiłam. Mimo wszystko kazał się zgłosić jakby coś mnie niepokoilo.
W razie czego jest zawsze pod telefonem, nawet na urlopie - wyniki też omawia często smsem lub przez telefon bez konieczności wizyty.

Moje Kochane mamy Aniołków , mam za sobą dwa poronienia .
pierwsze lipiec 2013
Drugie 14.08.2020r ( poronienie zatrzymane )
Będąc na rutynowych badaniach usg lekarz stwierdził , iż serduszko przestało bić .dal mi skierowanie do szpitala ( tabletka + łyżeczkowanie ) ciąża zatrzymała się w 8tc .
Mam jeszcze jedna córeczkę 6 letnia dzięki której się nie załamałam całkowicie bo muszę dla niej żyć . Dziewczyny w środę chce wykonać badania genetyczne ( wymaz z policzka ) ;
zakres:
czynnik V Leiden
mutacja genu protrombiny 20210
wariant C677T genu MTHFR
wariant A1298C genu MTHFR
PAI-1 / SERPINE1
V R2.

dziewczyny czy jeszcze jakieś badania powinnam wykonać ?

pierwsze lipiec 2013
Będąc na rutynowych badaniach usg lekarz stwierdził , iż serduszko przestało bić .dal mi skierowanie do szpitala ( tabletka + łyżeczkowanie ) ciąża zatrzymała się w 8tc .
Mam jeszcze jedna córeczkę 6 letnia dzięki której się nie załamałam całkowicie bo muszę dla niej żyć . Dziewczyny w środę chce wykonać badania genetyczne ( wymaz z policzka ) ;
zakres:
czynnik V Leiden
wariant C677T genu MTHFR
PAI-1 / SERPINE1
V R2.

Badań jest bardzo dużo. Zależy na co się nastawiasz. Zajrzyj tutaj, tu znajdziesz listę badań i nie tylko

Hej mi Przybycień rozpisał schodzenie po 2.5 mg czyli jak biorę 15 to kolejny tydzień 12.5 itp.ja chciałabym brać 15 do 16 tyg i wtedy schodzić chyba @Porzeczka1234 tak brala
Basiu kochana gratuluję i mocno trzymam kciuki. Ja brałam steryd jak mówisz tzn do 16 tygodnia 15 mg później schodziłam o 2,5 i brałam np 12 , 5 przez tydzień później znów mniej i tydzień aż do 20 tygodnia. Ale ja te tygodnie od 16-do 20+6 bralam na własną rękę
pierwsze lipiec 2013
zakres:
czynnik V Leiden
wariant C677T genu MTHFR
PAI-1 / SERPINE1
V R2.

Bardzo mi przykro przytulam mocno. Ja powiem tak poszukaj lekarza od poronień to podstawa kto ci zinterpretuje badania i da recepty my tu na forum pomożemy ale recept nie możemy dać. Badanie na krzepliwość zrób bo te z wymazu są najtańsze i warto . Napisz gdzie mniej więcej mieszkasz może kogoś polecimy

Ostatnia edycja:
Basiu kochana gratuluję i mocno trzymam kciuki. Ja brałam steryd jak mówisz tzn do 16 tygodnia 15 mg później schodziłam o 2,5 i brałam np 12 , 5 przez tydzień później znów mniej i tydzień aż do 20 tygodnia. Ale ja te tygodnie od 16-do 20+6 bralam na własną rękę

Bardzo mi przykro przytulam mocno. Ja powiem tak poszukaj lekarza od poronień to podstawa kto ci zinterpretuje badania i da recepty my tu na forum pomożemy ale recept nie możemy dać. Badanie na krzepliwość zrób bo te z wymazu są najtańsze i warto . Napisz gdzie mniej więcej mieszkasz może kogoś polecimy
Mieszkam dziewczyny w okolicach Katowic , jeśli któraś jest w stanie mi polecić dobrego specjalistę który poprowadzi moja kolejna ciąże i zajmuje się poronieniami będę niezmiernie wdzięczna . Boje się kolejnej ciąży i kolejnej straty ... chce aby ktoś kompetentny się mną zajął wdrożył leki oraz badania

Mieszkam dziewczyny w okolicach Katowic , jeśli któraś jest w stanie mi polecić dobrego specjalistę który poprowadzi moja kolejna ciąże i zajmuje się poronieniami będę niezmiernie wdzięczna . Boje się kolejnej ciąży i kolejnej straty ... chce aby ktoś kompetentny się mną zajął wdrożył leki oraz badania
Hej. Po pierwsze bardzo mi przykro z powodu strat. Ja się już malutko udzielam na forum, bo tak myślę,że zakończyłam walkę o rodzeństwo dla mojej córki. Jestem z tak zwanej "starej gwardii". Jednak podczytuję czasami i mogę Ci polecić bardzo dobrą i obeznaną w temacie dr Iwonę Janosz. Poszukaj w necie gdzie ona przyjmuje i nie trać czasu, tylko sie umawiaj:) Jakbyś nie znalazła kontaktu, to pisz do mnie prywatną wiadomość:) Powodzenia!

reklama
Hej Dziewczyny,
wybaczcie za zwłokę w odpowiedzi, tak ciężko się tu wbić jak nie jest się regularnie... :)

@Oczekujaca123 - Ojej, ale masz duże już te dzieciaczki! Sama nie wiem kiedy to minęło... ale cieszę się, że są samodzielni i tak świetnie sobie radzą, że idą do żłobka! Dzielne dzieciaki :))

@Nadzieja2018 - WOW, GRATULACJE! :) Pamiętam Cię, ale Ci po cichutku poszło :))) Napiszesz coś więcej? Co pomogło, w czym był problem, itd?

@aspekt - a co u Ciebie?

@Kitki - Cieszę się, że z synusiem wyszliście na prostą! To świetna wiadomość. Dzieci masz piękne :)) A co do kolejnego... czasem trzeba odpuścić, tym bardziej, że dwa szcześcia + mąż masz przy sobie <3

@basiawol - WOOOOOW, GRATULACJE! Co pomogło? :)

@sówka91 - Tobie również gratuluję:))

@ovli22 - co u Ciebie kochana? Już po szczepieniach? Staracie się?

@olaa90 - planujecie kolejnego bejbika? :)

Nowym dziewczynom bardzo współczuję strat :( ...

Do góry