reklama
Marthi
Fanka BB :)
Hej
@kasiula222 - jak u Ciebie? Ponawiacie próby?
@olaa90 - jak się wracało? Synuś w żłobku czy z nianią?
@szkala - trzymam kciuki, powodzenia!
@Nadzieja2018 - dzięki za odpowiedź A jak Twoja IO i cukry na Encortonie? Mi po nim zawsze skakały. Brałaś Siofor albo jakiś lek z metforminą?
Jaką dawkę miałaś clexane? Nasza historia i "problemy" z tego, co widzę w Twojej stopce jest trochę podobna, dlatego tak dopytuję )
Jesli znalazłabyś chwilkę by mi na priv podesłać szczegóły leczenia przed i w trakcie ciąży to byłabym wdzięczna <3
@aspekt - dziękuję kochana! Powodzenia w przeprowadzce
@rose34 - ja jeszcze nie brałam, ale mam zalecony po pozytywnej becie od dr Paśnika podskórnie.
@kasiula222 - jak u Ciebie? Ponawiacie próby?
@olaa90 - jak się wracało? Synuś w żłobku czy z nianią?
@szkala - trzymam kciuki, powodzenia!
@Nadzieja2018 - dzięki za odpowiedź A jak Twoja IO i cukry na Encortonie? Mi po nim zawsze skakały. Brałaś Siofor albo jakiś lek z metforminą?
Jaką dawkę miałaś clexane? Nasza historia i "problemy" z tego, co widzę w Twojej stopce jest trochę podobna, dlatego tak dopytuję )
Jesli znalazłabyś chwilkę by mi na priv podesłać szczegóły leczenia przed i w trakcie ciąży to byłabym wdzięczna <3
@aspekt - dziękuję kochana! Powodzenia w przeprowadzce
@rose34 - ja jeszcze nie brałam, ale mam zalecony po pozytywnej becie od dr Paśnika podskórnie.
Dominos
ja też jeszcze nie brałam, ale od prof mam zalecony od pozytywnego wynikuCześć dziewczyny , mam pytanie odnośnie accofilu od kiedy go braliście ? Czy od owolucji czy od dodatniej bety? Ja jestem po stymulacji lamettą i zastrzyku ovitrelle - teraz czekam 2 tygodnie i beta.
Marthi
Też tak mam brać lekarz zalecił. Choć czytałam na innym forum że czasami accofil podaje się po owolucji stąd też moje pytanie. Zobaczymy co to będzie , najpierw trzeba być w tej ciąży.
Czasem też, o ile dobrze pamiętam, podaje się w okolicy owulacji, ale to dopochwowo (tak miała @marshia, ale u niej okazało się to nieskuteczne i zablokowało owulację). Może są też inne zalecenia dla osób, które korzystają, np. z in vitro bądź najzwyczajniej w świecie - zależy to od wyników. Nie wiem, tu zwykle dziewczyny chyba brały po becie. Chociaż nie jestem pewna czy @roxie123 nie brała po owu przez jakiś czas...?
kasiula222
@Marthi powoli się przymierzam ale obecnie walczę z przeziębieniem. Jestem na diecie dla IO i schudłam już 5kg zobaczymy co będzie...Nie mam wszystkich badań zrobionych bo przez tego koronowirusa Prokocim nie czynny ale zamierzam z większą dawka sterydu i clexane spróbować. A ty kiedy zaczynasz starania?
Nadzieja2018
Marthi
@kasiula222 - nie wiem, może jak wyniki męża po tych sterydach się polepsza spróbujemy, ale czuje blokadę, ze znów się nie uda i nie wiem jak wtedy zniesie to moja psychika Czułam, ze wyszłam na prosta z tematem poronień, ze temat ciąży przepracowałam, ze znalazłam jakiś tam inny sens życia niż ciąża, a tu bach - 2 dni temu dowiedziałam się, ze moja najbliższa przyjaciółka jest w ciąży. I czuje, ze znów wpadłam w te pułapkę, klatkę niepłodności i niepowodzeń. Znów łażę, myśle i chwilami płacze z bezradności, z tej cholernej zazdrości i niesprawiedliwości, ze jedni maja wszystko na pstryknięcie palca, tak jak sobie zaplanują, a tacy jak my nie...
@Nadzieja2018 - to aż jestem w szoku z cukrami - super! Glucko brałaś cała ciąże? Dzięki za szczegóły.
@olaa90 - to faktycznie jesteś szczęściara a dziadkowie jak maja fajnie )
@Nadzieja2018 - to aż jestem w szoku z cukrami - super! Glucko brałaś cała ciąże? Dzięki za szczegóły.
@olaa90 - to faktycznie jesteś szczęściara a dziadkowie jak maja fajnie )
reklama
Oczekujaca123
Fajnie, że masz taka możliwość . Moja mama jeszcze pracuje i do emerytury zostało.jej 9 lat :O
Dla mnie decyzja ze zlobkiem była trudna, tym bardziej, że żeby zachować miejsce w żłobku państwowym musieli zacząć już, a nie np listopad czy grudzień przed samym powrotem do pracy. Ale... chodza już 3ci tydzień i jest super [emoji3059][emoji3059][emoji3059] odbieram ich mega szczęśliwych więc jestem spokojniejsza . Fakt przydałaby się babcia która zostanie z dzieckiem na czas choroby czy odbierze że żłobka bo jak wrócę do pracy to będę miała problem , żeby to ogarnąć ale póki co cieszę się tym, że oni rozwijają swoje umiejętności społeczne wśród innych dzieci A ja zająłam się swoim rozwojem
Dla mnie decyzja ze zlobkiem była trudna, tym bardziej, że żeby zachować miejsce w żłobku państwowym musieli zacząć już, a nie np listopad czy grudzień przed samym powrotem do pracy. Ale... chodza już 3ci tydzień i jest super [emoji3059][emoji3059][emoji3059] odbieram ich mega szczęśliwych więc jestem spokojniejsza . Fakt przydałaby się babcia która zostanie z dzieckiem na czas choroby czy odbierze że żłobka bo jak wrócę do pracy to będę miała problem , żeby to ogarnąć ale póki co cieszę się tym, że oni rozwijają swoje umiejętności społeczne wśród innych dzieci A ja zająłam się swoim rozwojem
@Marthi z moimi rodzicami wiec jestem szczęściara bo omija mnie cały stres związany ze żłobkiem :*
Podziel się: