reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć, chciałam dopytać o badania allo -mlr , czy na to badanie muszę zgłosić się w odpowiednim dniu cyklu? Czy to badanie muszę wykonać razem z mężem? Jak długo czeka się na wynik? Czy badanie HLA-C. ma ykonać mąż czy ja? Ponieważ badanie na kiry lekarz ginekolog mi zleci a tego HLA-C. własnie nie mam. Dodam jeszcze, że nigdy w ciąży nie byłam a co za tym idzie nie poroniłam dlatego nie wiem czy te allo - mlr robi się po poronieniach czy można zrobić je w trakcie starań. Z góry dziękuje za odpowiedź i przepraszam jeśli coś namotałam
:)

Ostatnia edycja:
reklama
@roki_1991 staram się nie martwić ale muszę przyznać że się stresuje a wizyty to już wogole wiem ze to źle . To dobrze bo ja już zaczęłam sobie wkręcac że to źle . Trzymaj trzymaj mocno proszę

@Justa1265
z tego co pamiętam przeciwciała allo-MLR można robić w każdym dniu cyklu i wykonujesz je tylko Ty. Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi :)
HLA-C robi tylko partner.

@basiawol
Gratuluję, trzymam kciuki, żeby reszta ciąży przebiegła spokojnie :)

@Justa1265 mlr robisz z partnerem. Dzień cyklu nie ma znaczenia. HLA C to badanie dla partnera. To dopełnienie męskie do kirow. Robi się je przy genotypie aa
A Sydor to dobry immunolog. Twoje zalecenia do transferu też niczego sobie

@basiawol serdecznie gratuluję [emoji3059][emoji7][emoji8]
Badałam tylko ddimery.
Wczoraj też zbadał. Mam podobne do ciebie tyle, że w ciąży nie jestem. Coś ostatnio za mocno zagęszcza mi się krew. Ty się nie stresuj, no dla mnie norma to 500, dla ciebie 2000-2500. Jeśli chcesz konkretnie sprawdzić, czy dawka jest ok, to możesz zrobić badanie anty-xa 4 h od podania heparyny. Ja bym się nie martwiła.

Właśnie i to mnie zaskoczyło że immunologię mam prawie całą zlecona a lekarz nie zalecił allo MLR ani tego HLA c ciekawe dlaczego a kir właśnie wyszedł mi aa i powiedziała że poda wlew z accofilu przy crio, takie zalecenia mam od lekarze w klinice ale i tak idę do immunologa zobaczę co on mi powie, nie wiecie długo się czeka na wynik z tego allo MLR?

Ps. Nie chce iść do lekarza bez badań bo to długo trwa i wszystko się wydłuża. Mam zrobione kiry, mthfr, cytokiny, ASA, ANA2, histeroskopie tarczycowe, nk, cd4/cd8 czego jeszcze mi brakuje?

Ostatnia edycja:
Właśnie i to mnie zaskoczyło że immunologię mam prawie całą zlecona a lekarz nie zalecił allo MLR ani tego HLA c ciekawe dlaczego a kir właśnie wyszedł mi aa i powiedziała że poda wlew z accofilu przy crio, takie zalecenia mam od lekarze w klinice ale i tak idę do immunologa zobaczę co on mi powie, nie wiecie długo się czeka na wynik z tego allo MLR?

Ps. Nie chce iść do lekarza bez badań bo to długo trwa i wszystko się wydłuża. Mam zrobione kiry, mthfr, cytokiny, ASA, ANA2, histeroskopie tarczycowe, nk, cd4/cd8 czego jeszcze mi brakuje?
Zobacz tutaj

reklama
Wlasnie też miałam pytać, ja bralam 15mg, w 12tc 3d zaczęłam brać 10mg (7dni) potem mam brać 5mg (7dni) i koniec, ale zastanawiam się czy nie brać jeszcze parę dni 2,5mg brałyście tak czy przy 5mg odstawilyscie?

Ostatnia edycja:
Do góry