reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witajcie dziewczyny jestem tu nowa choć czytam forum od dawna. Tydzień temu straciłam piątą ciążę, to był 6t 3d wg OM.
Leczę się u dr Paligi ale mam mieszane uczucia, kiedy zaszłam w ciążę posłałam jej maila z zapytaniem o zestaw leków (ze wzgl na Covid w marcu odstawiam encorton), niestety nie odpisała mi. Potem zaczęłam plamić na brązowo a po paru dniach krwawic. Teraz czytam na forum ze wiele z Was miało plamienia w donoszonej ciąży i myślę sobie ze może był cień szansy😥 może odpowiednie leki by pomogły. Zastanawiam się nad zmianą lekarza choć wiem ze Paliga to mądra kobieta, i bardzo sympatyczna ale mojej sytuacji muszę mieć dobry kontakt z lekarzem w każdej chwili. Za dużo przeszłam żeby liczyć na to ze jakoś to będzie. Jestem ze śląska, czytam dobre opinie o w/w dr Janosz, myślicie ze warto zmienić? dodam ze moja nieploldnosc ma prawdopodobnie podłoże immuno, MLR 0%
Napiszcie proszę co o tym myślicie.

reklama
Hej. Po pierwsze bardzo mi przykro z powodu strat. Ja się już malutko udzielam na forum, bo tak myślę,że zakończyłam walkę o rodzeństwo dla mojej córki. Jestem z tak zwanej "starej gwardii". Jednak podczytuję czasami i mogę Ci polecić bardzo dobrą i obeznaną w temacie dr Iwonę Janosz. Poszukaj w necie gdzie ona przyjmuje i nie trać czasu, tylko sie umawiaj:) Jakbyś nie znalazła kontaktu, to pisz do mnie prywatną wiadomość:) Powodzenia!
Kochana powiedz mi dużo masz strat na koncie ? Ja chce jeszcze raz spróbować , jeśli nie wyjdzie odpuszczam temat 😓

Witajcie dziewczyny jestem tu nowa choć czytam forum od dawna. Tydzień temu straciłam piątą ciążę, to był 6t 3d wg OM.
Leczę się u dr Paligi ale mam mieszane uczucia, kiedy zaszłam w ciążę posłałam jej maila z zapytaniem o zestaw leków (ze wzgl na Covid w marcu odstawiam encorton), niestety nie odpisała mi. Potem zaczęłam plamić na brązowo a po paru dniach krwawic. Teraz czytam na forum ze wiele z Was miało plamienia w donoszonej ciąży i myślę sobie ze może był cień szansy[emoji26] może odpowiednie leki by pomogły. Zastanawiam się nad zmianą lekarza choć wiem ze Paliga to mądra kobieta, i bardzo sympatyczna ale mojej sytuacji muszę mieć dobry kontakt z lekarzem w każdej chwili. Za dużo przeszłam żeby liczyć na to ze jakoś to będzie. Jestem ze śląska, czytam dobre opinie o w/w dr Janosz, myślicie ze warto zmienić? dodam ze moja nieploldnosc ma prawdopodobnie podłoże immuno, MLR 0%
Napiszcie proszę co o tym myślicie.
Nie chodziłam do tej pani, ale posłałam do niej kuzynkę. Ona nie mogła przyjąć odesłała do swojego meza. Pierwszy raz dziewczyna poczuła się zaopiekowana. Co prawda była w trakcie straty, ale w końcu ktoś potraktował ja jak człowieka i wytłumaczył co zrobić na przyszłość. Tak więc mogę uczciwie ich polecić.

Hej dziewczyny ja ze starej gwardi:) Współczuję dziewczynom które poroniły każda z nas zna ten ból.:((
Ale ja pisze bo może któraś z Was poradzi co moze zadziałać na infekcje intymna bralam już pimafucin czopki i jakieś drugie ale nie pamiętam nazwy coś na Gy..... I ciągle powraca na chwilkę jestt ulga i wraca.. Przymierzam się do kolejnych starań a tu nie mogę się pozbyć tej infekcji..

Wszystkim ciężarnym serdecznie gratuluję @basiawol 🥰💓

Dziewczyny nowe, przykro mi, że musiałyście dołączyć :(

@Asiorekk89 polecam dr Janosz (Angeilus lub Ruda Śl) albo dr Paligę (Angelius), tylko u tej drugiej trudno z terminami. Moim zdaniem temat też bardzo dobrze ogarnie dr Olaf Lindert (klinika Bocian), człowiek do rany przyłóż i ogarnia immunologię (współpracuje z Sydorem, Pasnikiem itp.), w tym poronienia.

@Justa1265 Przybycień zleca HLA-C pary, bo po tym można stwierdzić (nawet jak nie byłaś w ciąży), czy w ciąży reakcja allo się wytworzy. Jak zrobisz badanie allo (co bez ciąży niby ma średni sens) i wyjdzie ponad 0% to będzie ewentualnie świadczyło o tym, że w ciąży jednak byłaś, co tez może rzucić światło na diagnostykę i zalecenia.
Pewnie nie dostałaś do badania hla-c, bo przy kirach aa i tak dostajesz accofil, a nic więcej nikt Ci na to nie jest wstanie nic dać.
Sydor jest ok. Ja bym może jednak poczekała na jego zalecenia co do dalszych badań, są drogie a bezsensu żebyś robiła niepotrzebne.

@Duomo zdziwiona jestem, że u dr Paligi tak się czujesz. Chociaż po 5 stratach.... Rozumiem, że to ciąże naturalne ? Ona w ogóle z immunologii coś więcej zleciła?, mówiła o szczepieniach (wiem, ze dla niej one są ostatecznością)? Miałaś leki?

Hm... jeśli widzisz że u Ciebie problem jest z allo, to może uderzaj odrazu do prof Malinowskiego, ewentualnie do Przybycienia (tylko u niego zapisy są tylko do Tarnowa raz w miesiącu - mają być chyba jakoś teraz na dniach), ale i tak ostatecznie od niego trafisz albo do Sachy albo do Maliny, czy Paśnika, zależy kogo wybierzesz.

Dziewczyny ja jestem już po szczepieniach (allo ponad 60% :)) i to nasz pierwszy cykl starań. Już jesteśmy po owulacji, ciąża jest albo jej nie ma, okaże się za dwa tygodnie. Chciałabym, żeby szybko poszło ;)

@Marthi
udało się na encortonie 10mg :) To była jedyna rzecz, którą dodałam podczas starań :) Powiem szczerze ciążę psychicznie znosiłam źle. Non stop lęki, za przeproszeniem jazdy w głowie, konsultacje z psychologiem, ale na szczęście udało się i mam swoje bobo.
Teraz wcale łatwiej nie jest... temat nr 1 to jest kupa, nie ma kupy, płacze to dlaczego głodna czy boli brzuszek. Także na każdym etapie coś :)

Kochana powiedz mi dużo masz strat na koncie ? Ja chce jeszcze raz spróbować , jeśli nie wyjdzie odpuszczam temat 😓
Mam 6 strat. Ale mam też 11 letnią córkę z pierwszej bezproblemowej ciąży. Naprawdę polecam Ci dr Janosz. Zaufaj jej. Pomogła wielu "beznadziejnym przypadkom". Ja z powodu pandemii przełozylam starania, a teraz sama odpuszczam. Leki mam... Ale gotowości nie. A 40 stka puka do drzwi...

Ostatnia edycja:
@Marthi Dziękuję za pamięć. Regenerujemy się psychicznie po trudach pracy i nauki zdalnej, a poza tym przeprowadzamy. Moja córeczka z tej trudnej ciąży, w której do Was dołączylam, będzie miała niedługo 2 lata. Czas leci... Pomyślności dla Ciebie!

reklama
Hej Dziewczyny,
wybaczcie za zwłokę w odpowiedzi, tak ciężko się tu wbić jak nie jest się regularnie... :)

@Oczekujaca123 - Ojej, ale masz duże już te dzieciaczki! Sama nie wiem kiedy to minęło... ale cieszę się, że są samodzielni i tak świetnie sobie radzą, że idą do żłobka! Dzielne dzieciaki :))

@Nadzieja2018 - WOW, GRATULACJE! :) Pamiętam Cię, ale Ci po cichutku poszło :))) Napiszesz coś więcej? Co pomogło, w czym był problem, itd?

@aspekt - a co u Ciebie?

@Kitki - Cieszę się, że z synusiem wyszliście na prostą! To świetna wiadomość. Dzieci masz piękne :)) A co do kolejnego... czasem trzeba odpuścić, tym bardziej, że dwa szcześcia + mąż masz przy sobie
@basiawol - WOOOOOW, GRATULACJE! Co pomogło? :)

@sówka91 - Tobie również gratuluję:))

@ovli22 - co u Ciebie kochana? Już po szczepieniach? Staracie się?

@olaa90 - planujecie kolejnego bejbika? :)

Nowym dziewczynom bardzo współczuję strat :( ...[/QUOTE

@Marthi ]Dzielne dzielne, i radzą sobie całkiem ok, chodź nie omijają nas też problemy. Cały czas jesteśmy po opieką specjalistów, rehabilitantow, terapeuty SI i neurologopedy , więc i czasu sporo i kupę kasy idzie na to... Ale staram się wpleść to w życie tak by ni3 odczuli tego za bardzo i jak najwięcej korzystali z normalnego, bezproblemowego dzieciństwa...

A co U Ciebie ??

Hej Dziewczyny,
wybaczcie za zwłokę w odpowiedzi, tak ciężko się tu wbić jak nie jest się regularnie... :)

@Oczekujaca123 - Ojej, ale masz duże już te dzieciaczki! Sama nie wiem kiedy to minęło... ale cieszę się, że są samodzielni i tak świetnie sobie radzą, że idą do żłobka! Dzielne dzieciaki :))

@Nadzieja2018 - WOW, GRATULACJE! :) Pamiętam Cię, ale Ci po cichutku poszło :))) Napiszesz coś więcej? Co pomogło, w czym był problem, itd?

@aspekt - a co u Ciebie?

@Kitki - Cieszę się, że z synusiem wyszliście na prostą! To świetna wiadomość. Dzieci masz piękne :)) A co do kolejnego... czasem trzeba odpuścić, tym bardziej, że dwa szcześcia + mąż masz przy sobie
@basiawol - WOOOOOW, GRATULACJE! Co pomogło? :)

@sówka91 - Tobie również gratuluję:))

@ovli22 - co u Ciebie kochana? Już po szczepieniach? Staracie się?

@olaa90 - planujecie kolejnego bejbika? :)

Nowym dziewczynom bardzo współczuję strat :( ...

Ostatnia edycja:
Do góry