Hej,Hej dziewczyny.
Niestety muszę dołączyć, jestem po dwóch poronieniach w bardzo wczesnym etapie ciąży (6-8 tydz). Od początku w USG nieprawidłowy obraz.
Szukam lekarzy do polecenia w Trójmieście. Obecnie jestem pod opieką dr Januszewskiej.
Ja się za bardzo nie udzielałam na forum, ale regularnie 'podczytywalam' dziewczyny co do zlecanych badań i diagnostyki. Ja też po dwóch poronieniach na wczesnym etapie- pierwszy obraz nieprawidłowy od początku, druga ciąża posypala się ok. 7 tygodnia, poronienie w 8.
Nie wiem czy ktoś mnie poprze, ale ja mogę polecić Dr Skweresa z Gamety w Gdyni. Oprócz mnie pomógł też szwagierce, koleżance i diagnozuje 2 kolejne. Jest ginekologiem-endokrynologiem, kieruje do immunologa dr Suchanek. U nas byl zmuszony podjąć się diagnozy immunologicznej sam, bo dr Suchanek przez długi czas nie przyjmowała. Winne okazały się komórki NK, mąż też miał słaba morfologie nasienia (4%), ale bardzo duzo plemników. Dieta i witaminy u męża, steryd dla mnie w ciąży i teraz właśnie karmię 3tygodniowego synka. Genetyke ogarnialismy w Inviccie w Gdańsku, u nas była prawidłowa, ale Pani doktor akurat wolałabym nie polecać, bo robiła typową masowke. Nie wiem jak w przypadku nieprawidlowosci.