bardziej to moja mama się upiera. bo nie bedzie jej przy mnie przez miesiąc i boi się że sobie sama nie poradzę. W sumie to dobrze by było gdyby trochę wcześniej nauczyła się jak myć maleństwo i pielęgnować. Bo teraz to ona sama mnie straszy.
reklama
A dużo się płaci w szpitalu?izu ja bylam na 3 spotkaniach SR i nic specjalnego sie nie dowiedzialam. Chyba lepsza bedzie zyczliwa kolezanka ktora nawet w nocy przyjedzie w razie klopotow. Ide na jeszcze jedno SR przynajmniej moze namowimy na pilegnacje malucha i najbardziej na odwiedzinach na porodowce nam zalezy :]
bardziej to moja mama się upiera. bo nie bedzie jej przy mnie przez miesiąc i boi się że sobie sama nie poradzę. W sumie to dobrze by było gdyby trochę wcześniej nauczyła się jak myć maleństwo i pielęgnować. Bo teraz to ona sama mnie straszy.
Kochana dasz sobie rade - poza tym zawsze mozesz umowic sie z polozna srodowiskowa, to w sumie jej obowiazek, zeby pewne rzeczy pokazac W necie tez jest mnostwo filmikow instrukazowych
U
użytkowniczka r
Gość
Dziewczyny, czy Wy chodzicie do szkoły rodzenia???
Bo ja chyba jednak się zdecyduje. Ale niestety w prywatnej SR to kosztuje 1500 zł!!!
Czy w szpitalu jest taniej???
O masakra 1500 zł?????
O a mam takie sklepy dwa pod nosem. Jutro sie przejde.moja mama mi w Polsce znalazła w jakims zielarskim. W aptekach podobno nie maja ale w sklepach ze zdrowa zywnoscia podobno latwo upolowaC
Kochana teraz mogą Cie nei przyjąc...Juz póżno na szkołe..I naprawde dasz sobie rady, szkoda tyle kasy.Dziewczyny, czy Wy chodzicie do szkoły rodzenia???
Bo ja chyba jednak się zdecyduje. Ale niestety w prywatnej SR to kosztuje 1500 zł!!!
Czy w szpitalu jest taniej???
No a ja, wstyd się przyznac, dopadłam męza ale juz nie mogłam noooooooooooo..A dziecko spało...Więc...Jejku jeszcze chce...No i odszedł mi czop...Takie mam wrażenie, tzn. wewnętrzna pewnośc..No jakoś tak...Śluzowate, galaretowate...Lekko białawe z kropka krwi...Hmmmm....
A tu położna tłumaczy co to jest i jak wygląda
http://www.mamazone.pl/tv/film,4511,czop-sluzowy.aspx
sunnflower
Fanka BB :)
to jakaś tragiczna cena - myśmy płacili 300 zł za 5 spotkań po 3 godziny
O a mam takie sklepy dwa pod nosem. Jutro sie przejde.
Kochana teraz mogą Cie nei przyjąc...Juz póżno na szkołe..I naprawde dasz sobie rady, szkoda tyle kasy.
No a ja, wstyd się przyznac, dopadłam męza ale juz nie mogłam noooooooooooo..A dziecko spało...Więc...Jejku jeszcze chce...No i odszedł mi czop...Takie mam wrażenie, tzn. wewnętrzna pewnośc..No jakoś tak...Śluzowate, galaretowate...Lekko białawe z kropka krwi...Hmmmm....
A tu położna tłumaczy co to jest i jak wygląda
Czop śluzowy: co to jest czop śluzowy - video - www.mamazone.pl
Kochana nawet jesli to jeszcze o niczym nie swiadczy. Ja bez czopu juz miesiac chodze Albo i wiecej nawet
Podobno te umiejętności same przychodzą Są internetowe szkoły rodzenia. A ja polecam filmiki instruktażowe Zawitkowskiego. Teraz gdzieś na dniach nową książkę wydał - z płytą kilkugodzinną, która mnie np. bardzo uspokoiła - pokazuje tam jak nosić dziecko, ubierać, myć itp. Jeśli nigdy nie miało się z maluchem kontaktu, to coś takiego dużo daje. Choć jak się potem zobaczy w praktyce, jak ludzie się z dziećmi obchodzą, to w zasadzie nikt się do tego nie stosuje
Antylopka
Potrojna mamuska
Zawitkowski to moje fizjoterapeutyczne guru względem wieku rozwojowego
reklama