reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród

reklama
Właśnie mi koleżanki przepowiedziały, że ja to urodzę jeszcze w listopadzie. Może nie teraz, ale pod koniec na pewno. A ja dziś jakąś schizę mam, bo chodzę i się obserwuję. Co chwila biegam do łazienki (mam biegunkę), a jak do tego doszedł mi ból "krzyża", to już chciałam po męza dzwonić;) Ale pocieszam się myślą, że maluszek dalej się wierci, więc to raczej nie TO ;)

To ja pisałam:tak:. Mój łobuz w początkowej fazie porodu dawał jeszcze o sobie znać:-D. Do odejścia wód płodowych się ruszał. Jak przebili pęcherz płodowy, to nie wiem już czy się ruszał, bo dostałam natychmiast partych i skupiona byłam tylko na tym strasznym bólu!!!! O niczym innym nie byłam w stanie myśleć!:no:

Wydaje mi się, że u mnie powoli czop sie odrywa. To było coś takiego galaretowatego i w wodzie wyglądało jak skrzek, czy kawałek meduzy. Dziś zauważyłam sporą ilość, bo jeśli juz coś było to tyćkę. 5,5 tygodnia zostało do wyznaczonej daty, więc sie nie przejmuję. Zresztą chyba już chyba kilka tygodni wcześniej cos takiego sie dzieje. W sumie mogę rodzić od 1 grudnia, bie wcześniej, bo zaplanowałam na grudzień i tak ma być. ;-p

reklama
Dziewczyny do cc można mieć założona koszulę albo majtki czy nic się nie wkłada??
Wogóle to nadrabiam zaległości od rana odnośnie noworodków i jestem przerażona ile rzeczy jeszcze nie wiem :happy2: Czuję strach przed wzięciem niemowlaka na ręce a co dopiero zrobieniu przy nim czegoś:-D

Do góry