reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród

Wiolcia jestem w szoku po twoim opisie. To już nawet przy porodzie nie można mieć prywatności tylko ktoś obcy w tyłek zagląda podczas porodu. Szok! Współczuje tej rodzącej kobiecie że ją tak potraktowano. Nie wiem co bym zrobiła jakby obce osoby trzecie przypatrywały się jak rodzę.

reklama
Wiolcia jestem w szoku po twoim opisie. To już nawet przy porodzie nie można mieć prywatności tylko ktoś obcy w tyłek zagląda podczas porodu. Szok! Współczuje tej rodzącej kobiecie że ją tak potraktowano. Nie wiem co bym zrobiła jakby obce osoby trzecie przypatrywały się jak rodzę.

dokładnie:///

no fakt!!!! ale założe się że jej wszystko jedno było i nawet jakby sam Bon Jovi zaglądał to by jej gilało hehehe;p

ewa no pewnie wiesz że szerokośc bioder nie ma nic wspólnego z szerokościa miednicy i tym samy łatwym czy trudnym porodem;)
z keglem mam tak samo - ćwiczę jak tu któraś o tym wspomni i zaraz zapominam hehe

Spokojnie ta dziewczyna mnie nie widziała bo ja leżałam na sali po drugiej stronie korytarza (tylko ona miała otwarte drzwi i ja też więc ją widziałam). A ona chyba miała poród rodzinny bo tam napewno była jej matka, mąz i jeszcze jakaś kobieta - widownie miała niezłą ;) Poza tym straszne zamieszanie na porodówce było a znajoma jak pojechala wieczorem to było jeszcze większe - wszyscy biegali i krzyczeli:/ Najwyraźniej to był ciężki poniedziałek. A z mojego KTG nic nie wiem - lekarz był tak zabiegany że powiedział tylko, że jeszcze nie rodzę i żebym przyjechała w sobotę.

Ostatnia edycja:

Załączniki

• 2391295300101494413aFCXps_fs.jpg
    2391295300101494413aFCXps_fs.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 53
Wiolcia współczuję wrażeń ... to warunki do ktg tragiczne.
Ja mam tylko nadzieję że się szybciej 'otworzę' bo przy Olci to prawie dobę był tylko 1 cm i koniec. Za dużo myślę o tym porodzie brrrr!!!

wiolcia - jakos dziwnie to jest rozwiązane na tej porodówce. u mnie było tak, że był drugi korytarz dla rodzin i co najwyżej mógł ktoś wleźć do złej sali od strony pleców. Korytarz dla personelu był od strony krocza, a tam rodziny nie mają wstępu. Bon Jovi tez by się tam nie przedarł;-p
co do ktg - z boku masz skalę co 10 i jak zmierzysz na jaką wysokośc dochodzi wykres, to odczytasz siłę skurczy.

reklama
ja na moje oko to środkowy wykres pokazuje tętno maluszka- stabilne- nie grozi ani tachykardia ani bradykardia

1 z dołu to czynność skurczowa macicy- widac że regularnych skurczy nie ma, miałaś jeden potężny skurcz- ale możliwe że wtedy to ci maluch się w brzuchu ruszał bo 1 wykres u góry jest pozrywany ( więc mały ruszał się wtedy intensywnie ?mam rację?) i może spiął się brzuch

1 wykres z góry to odczyt czynności skurczowej serca- na moje oko chłopak się na bank urodzi :p ale często pozrywane- maluch widocznie ci się poruszał i zrywał zapis

mam rację?

Do góry