reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród

reklama
U nas też daja ale taka baaaaaaaaaaaaaaardzo krótka. Wole swoją, będe się czuła bardziej komfortowo. A z torbami tez nie było nigdy problemu a teraz robia...A mnie tam wszystko jedno...Ciekawe czy dalej daja ubranka do porodu rodzinnego panom nadal??? Mój mąż wygladał w takim baaardzo seksownie...choć doszłam do takiego wniosku po porodzie juz haha ha hah hahahaaa

iMnie nie bardzo...Izba przyjęc na parterze, poródówka na pierwszym piętrze....I musiem tam dojechac windą i przejsc przez poł porodówki na sale porodową....I czulabym sie mało komfortowo w takiej krótkiej koszuli, szczególnie jakbym jeszcze rodziła w tygodniu..I jakoś Ci wszyscy ludzie, odwiedzajacy, którzy mogliby mnie zobaczyc.Akurat wole miec swoją, pachnąca domkiem...

Mam pytanie odnośnie majtek siateczkowych, bo są one jednorazowe. Czy można je nosić np: dwa dni póki nie zabrudzą sie krwią, bo i tak będzie podpaska??? Czy nosi sie je dopóki się nie porwą i przepiera się je???

Elenka ja kupiłam majtorki z hartmana wielorazowe,jak się wybrudzą to wystarczy wyprać i gotowe i szybką schną więc myślę,że będą w porządku :)
A jak nie będą się sprawdzały to będę chodzić bez o! hehehhe

Ja mam w sumie 3 koszule,2 z wycięciami na cycusie takie do kolanka i jedną troszkę dłuższą rozpinaną ale nie do końca,jest w sumie najbrzydsza i chyba ja wezmę na porodówkę,bo nie szkoda mi będzie jej wyrzucić później :)

Ach ja w pierwszym połogu chodziła bez, jak 90% babeczek na porodówce. A jak położna widziała majteczki, nawet jednorazowe to goniła strasznie.Potem pod koniec pobytu po wizycie zakładałam wielgachne, bawełniane, babcine hi hi hi.No ja mam z wycięciami na piersi baardzo wygodną, i ze dwie rozpinane...Ale najładniejsza z wycięciami i chętnie bym sie w takowa zaopatrzyła jeszcze jedna...Ale nie wiadomo jak wyjdzie mi z karmieniem więc raczej zdecyduje się na rozpinana taka do połowy...

Ostatnia edycja:
Mój mąż chciał mi wyprać koszulę od porodu i przynieść do szpitala a ja się poryczałam i powiedziałam że nie chcę jej widzieć na oczy i żeby wyrzucił do kosza hehe Teraz sobie myślę że to taka nowa i fajna koszulka była :-D

No misia dobra byłas...Jak rozumiem baby blues...No ja na szczęście miałam brzydką od babci...Teraz tez mam brzydką.

reklama
No misia dobra byłas...Jak rozumiem baby blues...No ja na szczęście miałam brzydką od babci...Teraz tez mam brzydką.

Nie ma to jak szczerość. ;-)

Ja dziś zakupiłam majtki siateczkowe i tam właśnie było napisane,ze mozna je prać. W opakowaniu były 2 szt. i zapłaciłam 6,80. Dzięki za odpowiedzi.

Kupiłam tez wkłady poporodowe za 4 zeta opakowanie 10 szt. i wkładki laktacyjne Bella za 9 zeta.

Do góry