reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród

reklama
:szok: no nie gadaj... :eek: chyba bym jej w leb dala jakby mi tak pwoiedziala. pocwicz sobie z ksiazkami oddychanie przepona poki dzieciak jeszcze nie jest na tej wysokosci :tak:

no pewnie ze tak :) a nastepnym razem jak ci jakas baba tak powie to daj jej po glowie albo powiedz: to zapraszam pania na fotel moze sie pani zamieni i sie popisze tym oddychaniem ciekawe co wtedy by powiedziala :p

Ja się nauczyłam oddychać przeponowowo w dniu porodu, na korytarzu tuż przed OXY, jedna ciężarna która szła na CC mnie nauczyła.
Mi się wydawało że nic nie krzyczałam podczas porodu, a dziewczyna z patologii (oddział obok) mówiła że się strasznie wydzierałam.

Co z tego że ja umiem i umiałam oddychac przeponowo, raz że już na studiach miałam impostaje głosu a dwa na szkole rodzenia nas tego uczyli ale co z tego jak podczas porodu, przy bólach sie o tym zapomina, tak jak dziewczyny piszą że z bólu sie raczej nie oddycha niż oddycha://// ... no chyba ze jest z Toba położna czy mąz i ci o tym przypominają, ja rodziłam sama bez nikogo więc moze byłoby inaczej:/

wiecie co głupie to ale ja jakoś teraz nie mogę oddychać przeponą (czyt. nie umiem :D ) a głupie to bo jakoś w ciąży mi się wszystko pozmienialo. swego czasu trochę śpiewałam więc przepona musiała być wyćwiczona, a teraz to masakra. teraz to w ogóle jak sobie chce czasami coś pośpiewać nawet to się męczę jak nie wiem i przepona nie chce pracować hehe tak więc jak przezyje poród to nie wiem :)

Jak nauczyć się oddychać przeponą? Nigdy tego nie robiłam, a instrukcje internetowe jakoś do mnie nie trafiają, nie wiem, czy to dobrze robię. Kurcze, chyba się do szkoły rodzenia zapiszę ;)

reklama
:O raaanyy o czym wy piszecie? nic nie kumam :/ tzn wiem o czym ale nie wiem jak sie mam tego nauczyc, u mnie odpada szkola rodzenia, a do takiej poloznej bym pewnie nie omieszkala w wolnej chwili odpyskowac zeby sie zamknela :/ niestety tu wszystkie panie sa czarodziejsko mile i nie ma szans na takie akcje :D

Do góry